Topeditie WINTERTIJD in Leuven

wintertijd Leuven

De donkerste dagen van het jaar waren in Leuven ook de gezelligste. Tussen 5 december en 5 januari kon je genieten van tal van fijne winteractiviteiten in het hartje van de stad.

En dat de talrijke bezoekers daar wel pap van lustten was duidelijk. Honderden foto’s werden genomen op de Grote Markt van de prachtige wintertuin. Selfies met het stadhuis in kerstsfeer op de achtergrond, poseren voor het huisje van Le Petit Chef, … het kon niet op. Dat was duidelijk te merken op Instagram en Facebook.

Ook de talrijke activiteiten werden druk bezocht. Uitschieter hier was het lichtkunstparcours met werken van Leuvense collectiefSkullmapping, dat de laatste week van december meer dan20.000 belangstellenden op de been bracht. Vooral de grote gorilla die in Museum M een schilderij van de Arenbergs kwam stelen, kon op de grootste belangstelling rekenen. Maar ook de kleinere werken in het stadhuis, de projectie op de kasseien van de Eikstraat en de levende schilderijen in atelier 88 in de Naamsestraat trokken iedere avond honderden bezoekers.

Op de Bruul genoten dik 6000 mensen van de beste streetfood in een sfeerrijke setting op deFoodtruck Fiesta tijdens het weekend van 28-30 december. Maar ook de liefhebbers van klassieke muziek kwamen de afgelopen maand ruim aan hun trekken. De Sint-Pieterskerk zat vier keer vol voor de concerten van Currende, 1200 mensen genoten van de middeleeuwse Engelse kerstklanken. Wintertijd werd vandaag, zaterdag 5 januari, afgesloten met de traditionele Nieuwjaarsdrink. Zowat 7500 Leuvenaars kwamen genieten van een frisse Stella, een portie smoutebollen of ander lekkers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.