Topdokters: “Mensen met obesitas eten niet meer dan u en ik.”

©Sbs Belgium

Topdokters kijkt in het hoofd en hart van specialisten en biedt een unieke blik achter de schermen van de medische wereld.

De helft van de Belgen kampt met overgewicht. Toch kunnen mensen met de ziekte obesitas vaak op weinig begrip rekenen. Op zijn raadpleging ziet obesitaschirurg Dr. Matthias Lannoo een jonge vrouw die al jaren het gevecht tegen de kilo’s verliest. Dieetpogingen kunnen niet voorkomen dat de vrouw blijft aankomen en een risico loopt op nog talrijke andere ziektes. Samen met het obesitasteam beslist Dr. Lannoo een sleeve-operatie uit te voeren bij de jonge vrouw. Hierbij wordt het deel van de maag verwijderd dat het hongerhormoon aanmaakt.

In Gent doet Prof. Tessa Kerre er alles aan om een 36-jarige patiënt met leukemie te helpen.  Door een virus is de man erg verzwakt, wat er kan op wijzen dat de stamceltherapie die hij enkele maanden geleden kreeg om de leukemie te bestrijden, niet aanslaat.

Bij longchirurg Prof. Dirk Van Raemdonck moet een patiënte voor de vierde keer onder het mes om een terugkerende longtumor te laten verwijderen. Prof. Van Raemdonck wil zoveel mogelijk longfunctie overhouden.  Topdokters botsen dagelijks op de grenzen van de geneeskunde.  Hoever kunnen en willen artsen en patiënten gaan als er aan levenskwaliteit moet ingeboet worden? In de race voor het lang leven blijven dokters een baken van vertrouwen voor elke patiënt.

Topdokters – Woensdag 10/05 om 20u35 bij VIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.