Topdokters: “Het is meer dan alleen maar een pilletje voorschrijven”

©Sbs Belgium

Dr. van der Linden is een vrolijke Nederlander die graag met de boot naar het werk komt en houdt van humor en house-muziek. Maar bovenal is Dr. van der Linden een toegewijd neuroloog in AZ St. Lucas in Gent. Hij behandelt bewegingsstoornissen, een discipline die om veel meer draait dan “alleen maar een pilletje voorschrijven”. In de tweede aflevering van Topdokters ziet Dr. van der Linden een man die al jaren aan de ziekte van Parkinson lijdt. Omdat medicatie niet meer helpt past Dr. van der Linden Deep Brain Stimulation toe, een operatie waarbij diep in de hersenen elektroden worden ingeplant om de symptomen van Parkinson zoals beven en stijfheid te onderdrukken. Tijdens deze ingreep blijft de patiënt bij bewustzijn, zodat Dr. Van der Linden meteen kan zien of de symptomen verdwijnen.

Mensen met een onvervulde kinderwens gaan soms ver, letterlijk. Als diensthoofd van de toonaangevende fertiliteitskliniek van UZ Brussel ziet Prof. Tournaye patiënten van over heel de wereld. In deze aflevering komt een koppel met vruchtbaarheidsproblemen uit Dubai.

Dokters moeten niet alleen hun discipline beheersen maar ook goed kunnen communiceren. Niet alle patiënten willen evenveel informatie over wat er allemaal kan misgaan. Maar eerlijk duurt het langst, ook voor topdokters.

Topdokters – Dinsdag om 20u35 bij VIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.