Tom Boonen zet live bij VTM punt achter carrière

©Medialaan

AFSCHEIDSKOERS TOM SAYS THANKS OP ZATERDAG 29 APRIL 2017 VANAF 17.05 …


Na 4 overwinningen in Parijs-Roubaix, 1 wereldtitel, en 3 keer winst in de Ronde van Vlaanderen zet Tom Boonen officieel een punt achter zijn succesvolle wielercarrière met de afscheidskoers ‘Tom Says Thanks’ aan het Zilvermeer in zijn thuishaven Mol. VTM zendt deze unieke en eenmalige koers live uit op zaterdag 29 april 2017. Het is de eerste keer dat de afscheidswedstrijd van een Vlaamse wielrenner live wordt uitgezonden op nationale televisie. Vanaf 17.05 kunnen wielerfans dus de laatste kilometers van de Bom van Balen als profwielrenner live volgen bij VTM.

VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn: “Tom Boonen wist me zelf te vertellen dat het lijkt alsof zijn afsheid al een heel jaar duurt. Toch kijkt hij er enorm naar uit om er met al die oud-collega’s en -concurrenten een schitterende dag van te maken, zowel voor de vele fans als voor zichzelf.”

Peter Denruyter, chef sport VTM NIEUWS: “Het is voor VTM NIEUWS en onze sportredactie een eer om het afscheid van Tom te kunnen uitzenden. Tom Boonen is een schoolvoorbeeld van vechtlust, ambitie en positieve energie. Nu we zelf via de Napoleon Games Cup in de wielersport actief zijn voelen we beter dan ooit het immense respect voor de sporter en de mens Tom Boonen. Hij krijgt terecht een mooie laatste race en we wensen hem en zijn gezin een schitterende toekomst.”

Resem grote namen uit het wielermilieu neemt afscheid van Boonen

Naast de meer dan 10.000 fans zakken ook heel wat nationale en internationale wielervedetten van vroeger en nu af naar de Kempen voor het afscheidsfeest van Boonen. Zo zullen er heel wat generatiegenoten van Boonen en voormalig wereldkampioenen bij zijn, zoals onder anderen Alessandro Ballan, Oscar Freire en Philippe Gilbert. Daarnaast verschijnen ook toppers zoals Michal Kwiatkowski, Marcel Kittel en Peter Sagan en ex-wielrenners Johan Museeuw, Peter Van Petegem en Erik Zabel aan de start.

Lore en Koen Wauters doen samen met Tom Coninx voor- en nabeschouwing

VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn volgt de wedstrijd op de voet en zorgt voor een liveverslag van de afscheidswedstrijd. Tom Coninx ontvangt aan het Zilvermeer Toms vriendin Lore Van de Weyer, Koen Wauters, Johan Museeuw, Kevin De Weert en Wilfried Peeters voor een uitgebreide voor- en nabeschouwing. De opbrengst gaat integraal naar drie goede doelen die Boonen nauw aan het hart liggen: het G-Sportfonds, De Witte Mol en de vzw Bijs.

Ook Joe volgt de afscheidskoers op de voet: Leen Demaré maakt live ‘Radio Boonen’ vanuit Mol

Naast de live-uitzending bij VTM wil ook Joe Tom Boonen bedanken. Daarom wordt de radiozender op 29 april heel even ‘Radio Boonen’ en trekt Joe-dj Leen Demaré naar Mol om van 15.00 tot 20.00 live de laatste koers van Tom ter plaatse te volgen. Tijdens de uitzending praat Leen met vrienden van Tom, uit de wielerwereld en daarbuiten, en draait ze platen die te maken hebben met wielrennen. Ze schakelt geregeld door naar vliegende reporter Maarten Swinnen, die ter plaatse de sfeer gaat opsnuiven tussen de supporters.

Leen had Tom tijdens haar speciale uitzending in Mol graag enkele vragen gesteld, maar na heel wat jaren op de fiets lijkt alles al gevraagd. Tom kwam zelf met de oplossing: “Het zijn altijd dezelfde vragen die terugkomen. Kunnen de Joe-luisteraars geen vragen verzinnen voor mij? Misschien komen ze met iets origineels?” De luisteraars kunnen daarom nooit eerder gestelde vragen bezorgen aan Leen via leen@joe.be of via de Joe-app.

AFSCHEIDSKOERS TOM BOONEN: TOM SAYS THANKS
ZATERDAG 29 APRIL 2017
LIVE BIJ VTM, OP VTMNIEUWS.BE EN VIA DE VTMNIEUWS-APP OM 17.05

RADIO BOONEN
ZATERDAG 29 APRIL 2017 VAN 15.00 TOT 20.00
LIVE BIJ JOE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.