TIP!: Straatanimatie, shopplezier en smullen op 33ste De Langste Dag in Leuven

De Langste Dag
©Stad Leuven

Op zaterdag 23 juni 2018 is het weer feest in Leuven en vindt de 33ste editie van De Langste Dag plaats. Een evenement dat door de jaren heen is uitgegroeid tot de grootste geanimeerde stadsbraderie van België. Denk hierbij aan straattheater, een artisanale markt, een kappersdorp, leuke kraampjes … En dat allemaal in het verkeersvrije hart van de stad. Je weet niet waar eerst te kijken!

Steltenlopers en spectaculaire acrobaten

Een van de hoogtepunten van De Langste Dag? Het internationaal straattheater dat tussen 13 uur en 18 uur door de straten trekt. Zo steken de indrukwekkende steltenparade, de levensgrote giraffen en de spacecruisers met hun astronauten boven de koppen uit. En maken de ganzenfanfare, het rijdend aquarium, Maya de Bij en de straatmuzikanten de straten onveilig.

En ook in de Bondgenotenlaan maakt de Sportoase het dit jaar bont met haar zotte zomeracties. Trampolineshows met acrobatie en spektakel hoog in de lucht. Zo spectaculair dat het gezelschap het tot in de finale van ‘Belgium’s Got Talent’ wist te schoppen.

Ga jij net als ons mee in de WK-gekte? Dan wil je ongetwijfeld in spanning kijken naar de wedstrijd van onze Rode Duivels op de Oude Markt of het Martelarenplein. Om je helemaal voor te bereiden op deze wedstrijd kan je in alle wijken een Rode Duivels-facepainting laten zetten. Zo ben je helemaal klaar om onze Duivels naar de overwinning te juichen!

Geïnteresseerd in auto’s? Ook dan kan De Langste Dag je bekoren. Alle Leuvense garages verzamelen zich op het Martelarenplein en de Bondgenotenlaan voor een heuse autoshow waarbij ze de nieuwste modellen tonen.

Van braderie en brocante tot smikkelen en smakken

Dat De Langste Dag de grootste braderie van Vlaanderen en zelfs van België is, zal je geweten hebben. Er zijn tal van gezellige shopmogelijkheden in het verkeersvrije centrum van Leuven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de braderie waar je echte koopjes kan doen nog voor het begin van de solden? Of de antiek-brocante rommelmarkt? Op het Margarethaplein en het R. De Somerplein kan je van 10 uur tot 20 uur snuisteren tussen allerlei leuke objecten. Wie weet wat je er allemaal op de kop kan tikken? Ook de moeite is de artisanale zaterdagmarkt in de Brusselsestraat waar je verschillende lekkernijen en authentieke producten kan ontdekken.

Kom je bovendien met De Lijn naar De Langste Dag? Dan hebben we goed nieuws want in samenwerking met Radio 2 en De Lijn krijg je op vertoon van je busticket aan de infostand van de Langste Dag een leuke, praktische winkeltas. Laat het shoppen maar beginnen!

Heb je honger of dorst gekregen van al dat shoppen? Geniet dan van een frisse Stella of een heerlijke hap op de gezellige Leuvense terrassen en vergeet ook de Grote Markt niet. Bij de drankstand van de mannen van ’76 kan je daar genieten van een verfrissend biertje en andere dorstlessers. De mannen van ’75 nemen dit jaar dan weer de foodstand voor hun rekening. Zij zorgen voor pannenkoeken en croque monsieurs.

Nieuwe snit voor Kom op tegen Kanker

Ook voor een nieuwe snit moet je tussen 12 uur en 20 uur op de Grote Markt zijn. Met een nieuwe garderobe en een nieuwe coupe naar huis gaan? Het kan! Passeer even langs het kappersdorp op de Grote Markt waar kappers knippen voor Kom op tegen Kanker. Zij staan al voor de 15de keer op rij paraat. Ook dit jaar worden ze ondersteund door Annemie Struyf die als meter haar schouders onder het project zet. De opbrengst? Die gaat zoals steeds integraal naar Kom op tegen Kanker. Al sinds de eerste editie is het kappersdorp een groot succes en werd het evenement steeds groter. Zo knipten ze in totaal al meer dan 100.000 euro bij elkaar.

Praktische informatie
Wanneer: zaterdag 23 juni 2018 van 10 uur tot 20 uur
Straatanimatie: van 13 uur tot 18 uur, vertrek op de Grote Markt
Rode Duivels-facepainting: in alle wijken vanaf 11 uur
Actie De Lijn: shopper af te halen aan de Infostand op de Grote Markt
Infostand: op de Grote Markt
Praktische parkeerinfo en het straattheaterprogramma vind je op 
www.liefstleuven.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.