Thierry Neuville zoekt co-piloot voor Wings for Life World Run Catcher Car

Op zondag 8 mei staan opnieuw duizenden lopers onder de Ieperse Menenpoort aan de start van de Wings for Life World Run. Rallypiloot Thierry Neuville neemt dit jaar plaats achter het stuur van de gevreesde Catcher Car oftwel ‘de rijdende finishlijn’ die de lopers inhaalt. Want een eindpunt heeft de Wings for Life World Run niet. Van zodra Thierry je voorbij rijdt, lig je uit de wedstrijd. Thierry zoekt nog een copiloot. Altijd al gedroomd om naast Thierry de Westhoek te verkennen en ben je vrij op 8 mei. Schrijf je dan snel in via

www.redbull.be/copiloot. Marc Herremans kiest de perfecte co-piloot uit.

Wereldwijd staan op 8 mei honderdduizenden lopers klaar om op hetzelfde moment aan de Wings for Life World Run te starten. Dag of nacht. Lente of herfst. Op 34 verschillende locaties, van Australië tot Brazilië, Peru… én Ieper, wordt op hetzelfde moment het startschot gegeven. De race is over wanneer de laatste renner is ingehaald door de Catcher Car. Hij of zij wordt de Belgische winnaar van de Belgische winnaar van de Wings for Life World Run. Maar wees gerust, we beloven dat Thierry géén plankgas geeft.

Marc Herremans als ambassadeur

Verspreid over de zes continenten zullen amateurs, atleten én rolstoelpatiënten op exact hetzelfde tijdstip aan de startlijn staan. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om een remedie te vinden voor ruggenmergletsels. De volledige opbrengst van de wedstrijd gaat naar het goede doel: de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation. Marc Herremans is ambassadeur: “Voor mijn ongeval , nu veertien jaar geleden, was lopen één van mijn favoriete bezigheden. Ik ben dan ook met heel veel plezier ambassadeur van de Wings for Life World Run. Er is al veel vooruitgang gebeurd in het onderzoek naar ruggenmergletsels dat de voorbije jaren gevoerd is, hopelijk komt er nu snel een doorbraak.”

Dwars door Flanders Fields

Het is al de derde keer op rij dat burgemeester Jan Durnez duizenden lopers mag verwelkomen in zijn stad: “Het is een eer om opnieuw de gaststad te zijn voor de Belgische editie van de Wings for Life World Run. De Westhoek is dan ook een prachtige locatie om een loopwedstrijd te houden. Deelnemers lopen onder de Menenpoort, dwars door Flanders Fields en voorbij het legendarische Tyne Cot Cemetry. De stad Ieper staat altijd klaar om goede doelen te ondersteunen. Dat de volledige opbrengst van de Wings for Life World Run gaat naar onderzoek voor ruggenmergletsel kan ik alleen maar toejuichen. Nét zoals ik de lopers op 8 mei zal toejuichen.”

Thierry zkt. co-piloot

Een loopwedstrijd waarbij de finishlijn je inhaalt. Het is eens wat anders. Rijdt de Catcher Car jou voorbij, dan val je uit de race. De auto, met achter het stuur Thierry Neuville, start een halfuur na de start van de wedstrijd aan een snelheid van 15 kilometer per uur en achtervolgt de lopers volgens hetzelfde parcours. Op gezette tijden versnelt de wagen geleidelijk, en dit tot ongeveer 35 kilometer per uur. Na Tanja Dexters en Femke Herygers, mag dit jaar Thierry de Belgische Catcher Car besturen. Samen met Marc Herremans gaat hij op zoek naar een waardige co-piloot. Meedingen naar het plekje op de passagierszetel naast Thierry doe je hier:  www.redbull.be/copiloot.

En geef toe, wie wil dat nu niet?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.