Thierry Neuville vindt co-piloot Brent Van Huyck voor ‘Wings for Life World Run’

Op 8 mei doorkruisen voor het derde jaar op rij duizenden lopers het mooie landschap van de West-Vlaamse Polders tijdens de Wings for Life World Run. Rallyrijder Thierry Neuville zet de achtervolging in vanuit de Catcher Car oftwel ‘de rijdende finishlijn.’ Maar alleen… is maar alleen. Daarom zocht Marc Herremans, Belgisch ambassadeur van de Wings for Life World Run, een waardige co-piloot voor Thierry. Uit de meer dan 200 inzendingen koos hij de 21-jarige Brent Van Huyck uit Leuven. Zijn opdracht? Co-piloteren naart Thierry én de lopers luidkeels aanmoedigen vanuit het autoraam.

image2Het vrije plekje op de passagierszetel van de Catcher Car: dat was de inzet van de wedstrijd ‘Wie wordt co-piloot van Thierry Neuville’. Marc Herremans koos uit honderden inzendingen Brent Van Huyck uit Leuven. De 21-jarige verpleegkundestudent is zelf een actieve sporter. Én hij liep al mee met de Wings for Life World Run. Vorig jaar haalde de Catcher Car hem in na 26,9 kilometer. Dit jaar zit hij dus zelf in die wagen.

Ik had me dit jaar opnieuw ingeschreven voor de Wings for Life World Run, maar ik heb sinds kort last van een knieblessure”, vertelt Brent. “Dat ik uiteindelijk tóch kan meedoen, vind ik echt bangelijk. Zo kan ik de wedstrijd eens vanuit een ander perspectief bekijken.”

“Natuurlijk spreekt ook het goede doel me enorm aan. Je loopt tegelijk voor én met mensen die dat niet meer kunnen. Vorig jaar liep ik een tijdje naast iemand die in een rolstoel meedeed. Dat was overweldigend.” 

“Ik doe vaak met loopwedstrijden mee, maar geen enkele is zo spannend als de Wings for Life World Run. Je hebt totaal geen idee wanneer de Catcher Car je zal inhalen. Omdat ik zélf al heb meegelopen met de Wings for Life World Run, weet ik wat het is om ingehaald worden door de Catcher Car: veel achterom kijken en een sprintje trekken als je ‘m in de verte ziet afkomen. Je weet dat ze aan de andere kant van de wereld op hetzelfde moment als jij lopen. Dat is zo leuk en zorgt voor een groot samenhorigheidsgevoel.”

Nationaal ambassadeur Marc Herremans: “De inzending van Brent sprong er tussenuit. Hij is zelf verpleegkundestudent dus hij weet wat ruggenmergletsel is. Het feit dat hij zich dit jaar opnieuw had ingeschreven voor de Wings for Life World Run, maar uiteindelijk niet kon meedoen omwille van een blessure, gaf de doorslag. Hij wilde zo graag meedoen!

Loop weg van Thierry en Brent
Zowel in Ieper, Australië, Peru en op 31 andere locaties over de hele wereld, gaat de Wings for Life World Run op hetzelfde moment door. Naast het globale aspect is de Catcher Car of rijdende finishlijn wat deze wedstrijd zo speciaal maakt. De Catcher Car start een halfuur na de lopers aan een snelheid van 15 kilometer per uur en achtervolgt hen volgens hetzelfde parcours. Op gezette tijden versnelt de wagen, en dit tot ongeveer 35 kilometer per uur. Wanneer de Catcher Car je inhaalt, val je uit de race. Na Tanja Dexters en Femke Herygers, neemt dit jaar Belgisch rallyrijder Thierry Neuville plaats achter het stuur van de Catcher Car. De laatste loper die door Thierry en Brent wordt ingehaald, is de Belgische Wings for Life World Run kampioen. En misschien ook wel de globale winnaar?

Inschrijven voor de Wings for Life World Run kan nog tot 4 mei op de website www.wingsforlifeworldrun.com. Kan je er niet bij zijn in Ieper? Je kan alles live volgen op de website redbull.tv

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.