Home NIEUWS EVENTS The Sisters of Mercy en White Lies op de Suikerrock Farewell Edition

The Sisters of Mercy en White Lies op de Suikerrock Farewell Edition

©Suikerrock

Kijk wat de Sint in ons schoentje gedropt heeft: De eerste namen voor de 34ste editie van Suikerrock!: White Lies en The Sisters of Mercy zullen op vrijdag 31 juli de ‘gitzwarte Piet’ in u naar boven halen. Twee vaandeldragers van de Britse post-punk/wave-rock op één podium. Haal de ‘Not to be missed!’ stempel al maar boven!

suikerrock
©Suikerrock

Afscheid nemen…

Tot zover het ‘lekkers’ wat Sinterklaas ons bracht. Er is echter ook bitterzoet snoepgoed want Suikerrock 2020 zal een bijzondere, onvergetelijke, maar jammer genoeg ook afscheidseditie worden.

Suikerrock was 34 jaar lang, samen met Tiense Suiker, hét belangrijkste uithangbord van de stad Tienen. Suikerrock was een pionier in het Belgische festivallandschap, met dank aan de honderden, zelfs duizenden vrijwilligers over de jaren heen. 34 jaar lang hebben partners, investeerders en vrijwilligers het beste van zichzelf gegeven. Onbaatzuchtig en met volle overgave voor het welzijn en de uitstraling van deze stad. Helaas moeten we vaststellen dat het huidige Tiense stadsbestuur geen respect toont voor het unieke en belangeloze werk van zowel Suikerrock als haar partners en vrijwilligers. Dit respect zou moeten blijken uit daden, niet uit loze woorden. Het is dan ook bijzonder jammer om vast te stellen dat dit bestuur afspraken en beloftes niet nakomt en/of herroept, waardoor ze Suikerrock de opties voor de toekomst (die in het stadscentrum en op de Grote Markt ligt) ontneemt. Suikerrock is voor dit stadsbestuur geen prioriteit meer, en we kunnen dan ook niet anders dan deze beslissing nemen. Zonder de onvoorwaardelijke steun van het stadsbestuur heeft het geen zin meer. Tienen verliest zo haar unieke, levendige en tintelende uithangbord.

©Suikerrock

Uit respect voor alle Tienenaars, alle festivalliefhebbers, onze fans, onze medewerkers en onze partners willen we er nog één keer een lap op geven. De Suikerrock ‘Farewell Edition’ wordt een afscheid in schoonheid en zal plaatsvinden van donderdag 30 juli tot en met zondag 2 augustus. Op donderdag 30 juli met een ‘Farewell Party’ op de Grote Markt. Vanaf vrijdag 31 juli start het festival in het volledige stadscentrum, met de gekende elementen zoals de Foodtruck Corner, DJ-Stage en Acoustic Stage. Ook op die dag een Throwback Line-Up op het hoofdpodium, met alleen groepen die al eens bij ons op de planken stonden in de voorbije 33 jaar. The Sisters of Mercy en White Lies zijn hiervoor de eerste namen. Zaterdag en zondag blijven twee traditionele Suikerrock dagen, met op zondag de traditionele Family Day.

©Suikerrock

Meer namen volgen binnenkort, maar je kan vanaf nu al wel combitickets aanschaffen met vroegboek korting! Geldig voor vier dagen (afscheids)feesten aan dezelfde vroegboek prijs (€ 97) als vorige editie (toen drie dagen), maar let op: Deze prijs geldt slechts tot 5 januari 2020 om middernacht. Ook dagtickets voor vrijdag 31 juli en ook drankjetons zijn vanaf nu beschikbaar.Tickets via suikerrock.be/tickets

Nog eenmaal de Tiense kasseien laten daveren,  de ‘vibe’ voelen en de ‘sweetness’ proeven op donderdag 30 en vrijdag 31 juli, zaterdag 1 en zondag 2 augustus 2020! We’re going out with a bang!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten