The Rolling Stones in Symphony – Wereldpremière in Paleis 12 op 24 mei 2018

Na het succes van Metallica in Symphony in 2017, komt European Philharmonia nu met een al even gewaagd vervolg: The Rolling Stones in Symphony.
The Rolling Stones zijn levende legendes. De huidige tournee vermeldt nog steeds geen datum in België. Gelukkig is er wel de muziek én het nieuwe project van de Italiaanse arrangeur Roberto Molinelli (die onder meer Con te partirò voor Andrea Bocelli arrangeerde) en onze eigen Walter Proost, die eerder samenwerkte met enkele van de grootste muzieksterren ter wereld, waaronder Plácido DomingoHans Zimmer en Barbara Hendricks. Samen met gitarist Eric Melaerts realiseren ze The Rolling Stones in Symphony, dat in première gaat in Paleis 12 op 24 mei aanstaande.
Levende legendes
Zoals steeds combineert Molinelli de grote hits met enkele (bijna) vergeten pareltjes. Op de setlist prijken onder meer Sympathy for the DevilStart Me UpRuby Tuesday en Angie. Maar ook nummers als Miss You en Wild Horses, die misschien iets minder voor de hand liggen, krijgen een plek.
De ongekroonde koning van de cross-over
Wat drijft een klassiek geschoolde dirigent, die in de leer ging bij Leonard Bernstein en Jan Stulen en eerder samenwerkte met José Van Dam, Barbara Hendrickx en Plácido Domingo, tot zo’n omschakeling?

“Deels uit fascinatie, deels uit noodzaak,” zegt Proost. “We hebben ons orkest opgericht in 2013. Ons concept en onze methodiek zijn uniek. De bedoeling is om klassieke muziek opnieuw dicht bij de mensen te brengen. Klassieke muziek is alomtegenwoordig en toch is het moeilijk om de concertzalen gevuld te krijgen. Ik wil juist die muziek brengen die de mensen graag willen horen en die doorspekken met af en toe een ontdekking. Veel mensen zagen nooit eerder een symfonisch orkest aan het werk maar zijn wel fan van Abba, Queen of The Rolling Stones. Als we via die weg mensen tot bij symfonische muziek kunnen krijgen, dan is onze doelstelling bereikt!”

The Rolling Stones in Symphony gaat op 24 mei in Paleis 12 van Brussels Expo in wereldpremière. Tickets vanaf 39 euro via ticketmaster.be en via 070 660 601.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.