The Lighthouse nieuwe single ‘Pretty Classy’ – voorloper van debuut album

The Lighthouse
Het grommende, bass-heavy begin van de song laat je meteen nadenken waarom je aan het headbangen bent op een pop nummer. De track wilt bij de luisteraar hetzelfde gevoel opwekken als dat van zijn hoofdpersonages: een fuzzy gemoedstoestand van een jong kopel dat samen intrekt, en zo de voordelen ontdekt van een nachtleven zonder einde.

– 2,3 miljoen Spotify streams –
Songs that feel like fridays: zo omschrijft de Leuvense groep hun eigen muziek en meteen was de naam gevonden van hun zelf opgerichte label ‘Feels Like Friday Records’.
Hun melodieuze cocktail van polyfone stemmen, gitaren, toetsen en swingende drums zorgen voor je dagelijkse dosis instant happiness!
Het recept bleek zeer succesvol en een lange lijst van vele hoogtepunten volgde: meer dan 100 shows in binnen- en buitenland (oa AB, Pukkelpop, Het Depot, Maanrock, Suikerrock, Muziekodroom, Crammerock en zelfs het Sziget Festival in Boedapest) en airplay op Studio Brussel, MNM, Radio 2, BRUZZ etc.
In 2016 was er hun debuut EP ‘Let’s make a scene’ en in november 2017 volgde hun tweede EP ‘Joyride’. Dit alles leverde hen in totaal maar liefst 2,3 miljoen Spotify streams op !!
Hun album ‘Whatever comes our way’ zal het licht zien op 27 september en werd geproduceerd door multi-platinumproducer Huub Reijnders (NL) – Kaiser Chiefs, Portland, Gabriel Rios, Zoutelande BLØF etc. Voor de mastering werd beroep gedaan op Robin Schmidt (Paul Weller, The Black Keys, Phoenix, Jake Bugg, …).Verwacht een uiteenlopende waaier van intelligente popsongs die verder bouwen op het elan van hun vorig werk, maar duidelijk een evolutie tonen naar The Lighthouse als volwassen band.
De nieuwe songs nemen de luisteraar meer dan ooit mee op een trip in hun universum van zwoele zomeravonden en wilde avonturen, maar ook van vertwijfeling en groeiende verantwoordelijkheden terwijl de jeugdjaren stilaan tot een einde komen
The Lighthouse
©DIEDERIK CRAPS

– Live Shows: België & Nederland –

Dit najaar zal de groep de nieuwe nummers live brengen:
– Sept 26: Café Commerce ism BILBO (Leuven)
– Okt 25: Melkweg (Amsterdam)
– Okt 26: AB (Brussel)
– Nov 1: MEZZ (Breda)

– Pers over The Lighthouse –
” ‘Catch Fire’ zal binnenkort ongetwijfeld de hitlijsten bestormen. Een refrein dat na drie uur nog steeds in je hoofd blijft zitten is dit zeker een kandidaat om hun grootste hit te overstijgen.” (Dansende Beren @Muziekodroom, maart 2018)
“een en al zonnige vibes voor wie zijn pop graag zonder rafelrandjes heeft”
(De Morgen, aug 2017)
“een klepper van formaat” (HUMO, aug 2017)
” ‘Hollywood’ was veruit de radiovriendelijkste inzending in de finale.” (Focus Knack – De Nieuwe Lichting, feb 2017)
“De nieuwe single ‘Hollywood’ die je gemakshalve als speelse, verslavende indiepop kan beschrijven” (Luminous Dash, nov 2016)
BAND:
Willem Schellekens (Keys + Vocals)
Bram Knockaert (Guitar + Vocals)
Nick Socquet (Guitar)
Bastiaan Jonniaux ( Drums)
Yannick H’Madoun ( Bas)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.