The Ben Miller Band als openings act voor ZZ TOP in Vorst Nationaal

De uitzinnige, unieke en verbluffende liveshow van de Ben Miller Band maakte al grote indruk op het publiek in Noord-Amerika en Europa. Vorig jaar nog speelden ze voor een uitverkochte AB Club, op 28 juni spelen ze het voorprogramma van ZZ Top in Vorst Nationaal!

Billy Gibbons (ZZ TOP) ontdekte de groep 2 jaren geleden en geraakte dermate onder de indruk dat hij ze mee op tour nam:
“I don’t remember having stood through an opening act’s show in quite sometime but I couldn’t seem to leave, they were that engaging.”

De Ben Miller Band werd recent uitgebreid tot een vierkoppige band en toert momenteel in zijn nieuwe bezetting. Smilin’ Bob Lewis en Rachel Ammons, die beide meerdere instrumenten bespelen, zijn officieel tot de groep toegetreden. Ze brengen een heel arsenaal aan instrumenten mee, waaronder viool, slideguitar, dobro, dulcimer, keyboard, mandoline, banjo, bas en harmonica – en in het geval van Ammons zelfs een elektrische cactus – en zorgen voor een heel nieuwe, opwindende dynamiek in het geluid van de band.

             Dusty Hill  (ZZ TOP) “I’m all for anything that they’ll get things confused. Those boys              are unique.”

Sinds de release van hun succesvolle album Any Way, Shape Or Form in augustus 2014 is de Ben Miller Band onafgebroken op tournee. Ze speelden op een hele resem festivals en als opener voor ZZ Top en tal van andere grote namen uit de blues-rock in de VS en Europa.

Any Way, Shape Or Form is een opbeurende plaat en werd geproduceerd door Vance Powell (Jack White, Wanda Jackson, Kings of Leon). Het album leverde de band heel wat positieve recensies op en maakte van de grassroots doe-het-zelfgroep een internationaal toerende sensatie. Het muziekblad Blurt schreef: “Zoals de titel suggereert, is Any Way, Shape Or Form een knappe mengelmoes van stevige boogie, plattelandsmuziek en flink doortrappende stomp uit het binnenland … met op de koop toe een vrolijke en frivole kijk op het leven. En o ja, het rockt als gek.” Twang Nation noemde het album “een werk met een aanzienlijke reikwijdte, samengebracht in een onstuimig maar coherent geheel” en Saving Country Music schreef deze mooie woorden: “De basis voor hun muziek vinden ze bij de vooroorlogse blues en de Delta blues, en bij de jug- en stringbands uit het diepe zuiden. Hun amorfe sound is als een seance die de krakerige botten van voorbije generaties weer tot leven brengt door de onmiskenbare aantrekkingskracht van een aanstekelijke groove.”

Tickets en info:

Tickets voor het concert van ZZ Top op 28 juni in Vorst Nationaal zijn verkrijgbaar op het nummer 0900 84 007 of online op gracialive.be of sherpa.be of in uw Fnac-winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.