The Analogues brengen ‘Abbey Road’ naar Antwerpen

The Analogues
©Sportpaleis

“I’ve witnessed something I never really thought I’d be able to witness again. Amazing. (GEOFF EMERICK, Chief Engineer for The Beatles)
Geen zebrapad ter wereld iconischer dan dat van Abbey Road, toch? Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard The Beatles, die in de gelijknamige Studios in Londen hun laatste album als band opnamen en dat ‘Abbey Road’ doopten, nadat ook de legendarische coverfoto – John, Ringo, Paul en George op een rijtje – er op straat werd ingeblikt.

Op 26 september 2019 zal het dag op dag exact 50 jaar geleden zijn dat ‘Abbey Road’ in de rekken lag, en die finale creatieve uitspatting van The Fab Four krijgt een wel heel bijzondere verjaardag. The Analogues brengen namelijk hulde aan het meesterwerk en dat met een liveshow in de Lotto Arena, waarbij de plaat van begin tot einde en letterlijk noot voor noot (!) zal worden gespeeld.

Nadat de groep de voorbije jaren al andere Beatlesklassiekers als ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ en ‘The White Album’ naar fel gesmaakte live-uitvoeringen bracht – waarbij de AB, De Roma, Kursaal Oostende en Stadsschouwburg in Brugge tot de nok volliepen – gaat The Analogues nu voor ‘Abbey Road’. Die laatste worp van The Beatles uit 1969 heeft onder meer de tijdloze parels ‘Come Together’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘I Want You (She’s So Heavy)’ op de tracklist staan; songs die generatie na generatie geen greintje karakter verliezen en blijven bekoren.

De band streeft in zijn tribute-aanpak niets minder dan perfectie na – en met succes: sluit je ogen, en je waant je zo bij het origineel. Dit keer wordt de integrale albumuitvoering aangevuld met een eigenzinnige (en door de band zwaar bediscussieerde) keuze uit het oeuvre van The Beatles, met de nadruk op materiaal uit de “studio years” na 1966. Materiaal dat live dus nooit door The Beatles zélf werd gespeeld, maar enkel via opnames bestaat. Dat kan natuurlijk alleen in volle glorie gereproduceerd worden met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, etc.) en het originele, analoge instrumentarium.

In Nederland wist de band met ‘Abbey Road’ de Ziggo Dome in no time uit te verkopen, waardoor de show de week ervoor in de Lotto Arena er enkel exclusiever op wordt.

In de pers

“Beter dan The Fab Four zelf” (Serge Simonart in Humo)
“Klassieke muziek van de 20ste eeuw” (Gazet Van Antwerpen)
“Bijna griezelig dichtbij kwamen The Analogues bij het origineel” (****) (Het Parool)
“Voor de ware Beatles-liefhebber werd het een avond om van te smullen” (Lust For Life Magazine)
“Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them.” (****) The Telegraph.

Meer informatie over The Analogues : 
> Website: www.theanalogues.net
> Facebook: www.facebook.com/theanalogues
> Instagram: www.instagram.com/theanalogues
> YouTube: www.youtube.com/channel/UCSb0azM_kl7ZW1y2WTDTs_g
> Instagram: @theanalogueslive

Tickets kosten 22,90, 38,59, 44,18 en 55,38 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

=> Bestel je tickets hier! <=

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.