Ter Info: Tijdelijke verkeersmaatregelen voor veilige uittocht Legacy Festival

Legacy Festival
© sunshinepromotions

In overleg met de organisatie en de politie voert het gemeentebestuur op zaterdag 15 juni een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in om de uittocht na afloop van Legacy Festival op het Zilvermeer geordend te laten verlopen. Zo geldt er voor de auto’s een verplichte rijrichting bij het verlaten van de parkings. Daarnaast roepen we festivalgangers op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Het festival eindigt traditioneel om middernacht, waardoor alle aanwezigen op hetzelfde moment vertrekken. Auto’s die de parkings in beide richting verlieten, zorgden – in combinatie met de talrijke fietsers – de afgelopen edities voor moeilijke situaties.

Verplicht linksaf

Vanaf deze editie moeten auto’s verplicht linksaf draaien bij het verlaten van de parking. Dit betekent dat auto’s op P1 (kant ingang Zilvermeer) verplicht richting Sluis moeten rijden. Wie op P2 staat (aan de overzijde van de weg), rijdt verplicht richting Postelsesteenweg en Zuiderring. Wanneer je de omgeving van het Zilvermeer verlaten hebt, kan je eenvoudig de juiste route naar huis nemen.

Respecteren

We vragen alle automobilisten om deze verkeersmaatregelen te respecteren of – nog beter – met de fiets te komen. Op die manier geraakt iedereen sneller – en vooral – veiliger thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.