Tatyana Beloy en Soe Nsuki. zijn de meters voor JEF 2019

JEF festival

Actrice en presentatrice Tatyana Beloy en danseres en stand-upcomedian Soe Nsuki zijn de meters van het JEF festival 2019, dat van 2 tot en met 10 maart plaatsvindt in Antwerpen maar ook in Gent, Brugge, Kortrijk, Strombeek-Bever en Roeselare. Zij zorgen tijdens de krokusvakantie mee voor een swingend jeugdfilmfestival, dat dit jaar in het teken staat van dans.

Tatyana Beloy kennen we als actrice en presentatrice. Ze is oprichtster van de musical stage Supastar, en is binnenkort te zien in de nieuwe Vlaamse jeugdfilm Binti. Ze is alvast verheugd over haar rol als festivalmeter:
“Kinderen en jongeren stimuleren om naar de film te gaan, vind ik positief. Zeker met een jeugdfilm zoals Binti, die een prachtig verhaal met een mooie boodschap vertelt! Ik werk met Supastar altijd met gemotiveerde jongeren en hoop als festivalmeter op dezelfde manier te kunnen inspireren. Mijn eigen eerste filmervaring Jurrasic Parc is me altijd bijgebleven. Ik ben blij dat ik die beleving als filmfan nu kan doorgeven aan jongeren.”

Soe Nsuki is een onmiskenbare rijzende ster. Behalve stand-upcomedian, dj en b-girl breakdancer is ze in het voorjaar te zien in haar eigen programma Happy birthday to Soe op Eén. Ook Soe is blij om mee de komende editie van het festival te ondersteunen:
“Ik ben een groot fan van films en was ook ooit deel van de jeugd! Hoera! Wij verslonden bij mijn oma en opa jeugdfilms dat het geen naam heeft. Elke zondag, terwijl de volwassenen “saai aan het babbelen waren”, keken wij videocassettes zoals Platvoet en zijn vriendjes, Peter en de draak en later Antz en A bug’s life! Film was voor mij toen al iets magisch, waar je jezelf in kon verliezen. Dat is niet veranderd!”

Meters Tatyana en Soe openen op zaterdag 23 februari in het Zuiderpershuis feestelijk het JEF festival.

Op het programma

Na een groots openingsweekend op 23 en 24 februari en een week schoolvoorstellingen, kan jong en oud de hele krokusvakantie lang (van 2 tot en met 10 maart) terecht op het JEF festival om de nieuwste jeugdfilms, boeiende masterclasses en spectaculaire workshops te beleven.

Vanaf vandaag kan je al op jeffestival.be jouw early bird tickets kopen, onder andere voor de Binti vlog talks. In korte gesprekken krijg je van enkele inspirerende vloggers, waaronder Tatyana Beloy, te horen hoe je met vloggen de wereld kunt veranderen.

Verder kan je een dansfilm maken onder begeleiding van choreografe Mouna Laroussi, helemaal in het dansthema van het festival. Je herbeleeft ook de iconische ‘Serpentine dance’ van Loïe Fuller in een magisch lichtspektakel.

Vergeet zeker het medialab niet, waar je een hele week kan rondhangen tussen de meest adembenemende en interactieve audiovisuele installaties. Je bent ook welkom tijdens de meerdaagse medialab masterclass. Je komt er buiten als een digitaal expert.

Je ontdekt het volledige festivalprogramma vanaf 14 januari 2019

Festivallocaties
Antwerpen 
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
EcoHuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
Brugge 
De Republiek & Lumière cinema, Sint-Jakobsstraat 36, 8000 Brugge
Gent 
Studio Skoop, Sint-Annaplein 63, 9000
Sphinx Cinema, St. Michielshelling 3, 9000
Kortrijk 
Buda, Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk
Strombeek-Bever
CC Strombeek Grimbergen, Gemeenteplein, 1853 Strombeek-Bever
Roeselare
CC De Spil, Hippoliet Spilleboutsdreef, 1, 8800 Roeselare

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.