Tandartsen strikken Milk Inc. voor het goede doel op 4 juni

Het geluid van de boormachine bij de tandarts geeft je misschien kippenvel, maar in de Filipijnen klinkt het als muziek in de oren. De VZW Dental Seminars & Missions trekt al een paar jaar naar de Filipijnen en wil er nu een dentaal hospitaal opbouwen. Daarom organiseert het op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Niemand minder dan Milk Inc. sluit de benefiet af!

Een groep tandartsen trekt onder de naam ‘VZW Dental Seminars & Missions’  al een paar jaar als vrijwilligers naar de Filipijnen om daar de nodige tandheelkundige bijstand te verlenen. En dit is ook broodnodig, aangezien er veel regio’s zijn waar de bevolking dit niet kan betalen. Met de volgende missie willen ze de hulpverlening naar een duurzamer niveau tillen. Ze willen namelijk een dentaal hospitaal bouwen op het eiland Talicud. Om dit te financieren organiseren ze op 4 juni het muziekfestival Dental Mission @ De Schorre. Met een indrukwekkende affiche nemen ze je mee op sleeptouw om er een fantastische dag van te maken.

Indrukwekkende line-up
Wie denkt om op het zoveelste festivalletje te stuiten, heeft het mis. Er is nl. een indrukwekkende line-up samengebracht. Om 15.00 uur bijt Nunki de spits af. Met hun warme, elektronisch getinte muziek doet deze band een beetje denken aan Björk. ‘De zingende tandarts’ Inge Stassen, die de ‘Dental Mission song’ inzong, komt haar zangtalent eveneens tonen. Crazy Sir-G zorgt op zijn beurt dan weer voor de nodige gekheid en vrolijke beats. Maar grote blikvanger is uiteraard Milk Inc. Dit dance duo heeft zich al meermaals bewezen, en zal ook deze keer alles van zichzelf geven. Meezingen (of brullen) is uiteraard toegestaan. De volledige line-up vind je op www.dentalmission.be.

15.000 patiënten

De groep tandartsen is erg gedreven. Ze organiseerden al drie missies en behandelden in totaal bijna 15.000 patiënten. De jongste editie telde 51 tandartsen, en verschillende logistieke ondersteuners. Samen zetten zij -naast de acute behandelingen- grootschalige sensibilisatiecampagnes over tandpreventie op. Gezien de erbarmelijke toestand in de Filipijnen zijn deze acties onontbeerlijk.

Voorzitter en tandarts Rik Claes: “Op het eiland Talicud is er geen tandarts en de levensstandaard is er erg pover. Alle mensen op dit eiland een gezonde en stralende glimlach bezorgen is dan ook onze droom. Met het dentaal hospitaal willen we niet alleen een breed opgezette tandartsenpraktijk opzetten, maar ook studenten ondersteunen die hun studies niet kunnen betalen en later in ruil voor onze steun vrijwilligerswerk zullen doen op Talicud. Op die manier zal ons project ook gedragen worden door de mensen van daar en op termijn helemaal aan hen overgelaten kunnen worden.”

Early birds

Draag jij ook je steentje bij? Koop dan snel je ticket via www.dentalmission.be. Dental Mission @ De Schorre gaat door op 4 juni 2016 in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en begint om 15.00 uur. Earlybirds kunnen tot 25 mei een ticket bemachtigen voor 20 euro. Daarna kost een ticket 25 euro in voorverkoop. Aan de kassa betaal je 30 euro. Je kan het project ook steunen door een VIP-arrangement te kopen (200 euro). In een luxe tent beleef je dan de concerten van dichtbij met o.a. een walking dinner en gin- & champagnebar. Voor bedrijven zijn er speciale sponsorformules uitgewerkt.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
zaterdag 4 juni 2016

15.00 uur – 1.00 uur

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

Schommelei 1 | 2850 Boom

Prijs:
VVk: € 20
Kassa: € 25
VIP-arrangement: €200

Sociale media:
Dental Mission
Dentalmission@deschorre

Meer info:

www.dentalmission.be

Onthaalbalie De Schorre: onthaal@deschorre.be, T 03 880 76 00

www.deschorre.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.