Symfonieorkest Vlaanderen vormt muzikale hart van festival Lekker Klassiek

Lekker Klassiek
©Studio 100

Symfonieorkest Vlaanderen zal dit jaar het muzikale hart vormen van de derde editie van het festival Lekker Klassiek. Naast diverse vormen van klassieke muziek pakt het festival dit jaar ook uit met een musicalconcert. Voor dit unieke musicalconcert staat Symfonieorkest Vlaanderen onder de muzikale leiding van musicalmaestro Dirk De Caluwé. Tijdens dit concert komt muziek aan bod uit de succesmusicals Daens, 40-45 en 14-18. Naast dit musicalconcert staat Symofonieorkest Vlaanderen ook in voor het groots slotconcert. Dit concert zoomt in op de grootste hits uit het klassieke muziek repertoire.
Lekker Klassiek blijft verder bouwen op de gekende formule: een uniek concept dat klassieke muziek combineert met heerlijke gerechten op njam!-niveau.

Lekker Klassiek
©Studio 100

Symfonieorkest Vlaanderen
Reeds zestig jaar is Symfonieorkest Vlaanderen een vaste waarde in het culturele landschap. Als één van de belangrijkste orkesten in België brengt het zowel uitvoeringen en creaties van hedendaagse muziek als eigentijdse vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire. Het orkest vervult een voorbeeldfunctie in het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten, en maakt muziek uit heden en verleden toegankelijk voor een zo breed en divers mogelijk publiek in Vlaanderen en daarbuiten. Het orkest benoemde zonet de Estse Kristiina Poska als nieuwe chef-dirigente.

boeiend slotconcert
Naast het musicalconcert verzorgt Symfonieorkest Vlaanderen ook een groots slotconcert onder leiding van dirigent Azis Sadikovic. Solisten zijn o.a. het amper 16-jarige viooltalent Alexandra Cooreman en Elia Cohen-Weissert op cello. Beiden zijn momenteel student aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Tijdens dit concert passeren de grootste hits uit het klassieke muziek repertoire zoals De Bloemenwals (uit de Notenkraker) van Tsjaikovski, Griegs Ochtendstemming en de ouverture uit Le Nozze di Figaro van Mozart.

Lekker Klassiek
©Studio 100
muzikale zomeravond
Voor Lekker Klassiek wordt een samenwerking aangegaan met het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, dat opnieuw het toneel zal worden voor een mix van culinaire hoogstandjes en pareltjes uit de klassieke muziek. Op het domein zullen de bezoekers kunnen genieten van prachtige klassieke muziek in al zijn vormen. Zoals tijdens de vorige edities is er ook dit jaar een groot symfonisch orkest dat een divers scala van nummers brengt uit het rijke klassiek oeuvre. Maar daarnaast is er dit jaar ook een musicalconcert onder leiding van maestro Dirk De Caluwé. Tijdens dit concert komen de beste songs aan bod uit de succesmusicals Daens, 40-45 en 14-18. Solisten tijdens dit concert zijn o.a. Jonas van Geel, Peter Van de Velde, Jelle Cleymans en Free Souffriau.
Smakelijk
Om niet alleen de oren te strelen, maar ook de smaakpapillen te verwennen, worden heerlijke gerechten geserveerd. Tijdens het festival kan men bij de verschillende foodstands genieten van heerlijke gerechten op culinair hoogstaand niveau. De bekende topchefs van kookzender njam! zullen ook dit jaar tekenen voor een onvergetelijke ervaring!  Hebben hun aanwezigheid al bevestigd: Roger van Damme, Johan Segers, Jan Buytaert, Dagny Ros Asmundsdottir, Jeroen De Pauw, Steffi Vertriest, Michaël Vrijmoed, Bart Desmidt en Jan Tournier.
Lekker Klassiek – zaterdag 31 augustus 2019 
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

tickets & info via
www.lekkerklassiek.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.