SUSKE EN WISKE in een nieuw jasje (bestel je nieuwe STRIP hier!)

Standaard Uitgeverij onthult op 17 mei de vernieuwde versie van Suske en Wiske met De planeetvreter. Het is voor het eerst in tien jaar dat er een restyling van het populaire stripboek plaatsvindt. De uitgeverij besloot te investeren in een meer eigentijds karakter om tegemoet te komen aan de belevingswereld van de jeugd. Met vernieuwende verhaallijnen, eigentijdse kleding en moderne technologie. Het eerste album dat de vernieuwde stijl uitdraagt is het De planeetvreter. De planeetvreter is nummer 339 van de reeks en ligt vanaf 17 mei in de winkels.Spanning en techniek
Aan de restyling van Suske en Wiske ging een uitgebreid onderzoek vooraf, want in tien jaar tijd is er veel veranderd. Vooral voor de jonge lezer, die opgroeit in een tijd waar alles snel gaat en de techniek voorop staat. Dat uit zich in spannende verhaallijnen, extra actiescènes, aflopende pagina’s en meer close-ups. Op die manier komt Standaard Uitgeverij tegemoet aan de belevingswereld van de nieuwe Suske en Wiske-generatie.

We vinden het belangrijk relevant te blijven voor onze lezers’, vertelt Toon Horsten, Uitgever Strips bij Standaard Uitgeverij. ‘Daarom hebben we heel bewust gekozen voor onderzoek onder de doelgroep van de toekomst, onze jonge lezers tussen de acht en twaalf jaar. We waren benieuwd naar wat zij van Suske en Wiske vinden. Weten zij wie het zijn? Welke personages vinden ze het leukst? En wat voor verhalen lezen ze graag? Met deze resultaten in het achterhoofd kwam De planeetvreter tot stand. We zijn ontzettend trots op deze nieuwe uitgave.’

Voor iedereen
Suske en Wiske is de langstlopende Nederlandstalige stripreeks en wordt van generatie op generatie doorgegeven. In Nederland en België gingen meer dan 200 miljoen exemplaren over de toonbank. Om relevant te blijven voor alle doelgroepen staan er meer vernieuwingen op het programma. Zo krijgen de striphelden een gloednieuwe 3D-animatiereeks voor kinderen vanaf drie jaar, die binnenkort op Ketnet zal verschijnen: Suske en Wiske Junior. Onderhandelingen over de zender die de reeks in Nederland mag vertonen lopen nog op dit moment.

Daarnaast zijn er ook De kronieken van Amoras. Een nieuwe reeks in navolging van het succes van de eerste reeks Amoras, een spin-off van Suske en Wiske. Op 11 oktober zal De zaak Krimson #2 verschijnen. Deel één verscheen eerder dit jaar en werd warm onthaald door de fans. Als laatst is er aandacht voor de echte fans. Deze kunnen hun hart ophalen bij Suske en Wiske Classics. Een mooie uitgave die toont hoe de albums van de hand van Willy Vandersteen er in 2017 zouden uitzien. Samen met De planeetvreter verschijnen op 17 mei: Het geheim van de gladiatoren, De duistere diamant, De schat van Beersel en De groene splinter.

Over Suske en Wiske
Suske en Wiske is een Belgische stripreeks die is bedacht door Willy Vandersteen. Later werd de strip voortgezet door achtereenvolgens Paul Geerts, Marc Verhaegen en het huidige duo Luc Morjaeu (als tekenaar) en Peter Van Gucht (als scenarist) bij Studio Vandersteen. Het is de populairste stripreeks in Vlaanderen en de enige Vlaamse strip die ook in Nederland erg populair is. De serie loopt sinds 1945 en daarmee is de langstlopende Nederlandstalige stripreeks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.