Superster ‘Prince’ overleden (57)

‘Purple Rain’ zal nooit meer hetzelfde klinken, zonet ontvingen we het trieste nieuws op onze redactie van persbureau ANP. De Amerikaanse zanger Prince is donderdag overleden op 57-jarige leeftijd.

“Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische Prince Rogers Nelson donderdagochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd”, aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Agenten zouden Prince buiten bewustzijn hebben aangetroffen in een lift op zijn landgoed, meldt AP. Volgens de lokale sheriff probeerden zij de zanger met een defibrillator te reanimeren, maar mocht dat niet meer baten.

Een half uur nadat agenten ter plaatse waren, overleed Prince.

De politie is nog bezig met een onderzoek naar de doodsoorzaak van de artiest.

De politie wilde de berichtgeving van oorzaak overlijden aanvankelijk niet bevestigen, maar maakte alleen bekend dat er een lichaam was aangetroffen bij de woning van de zanger.

Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep.

Hij moest op 15 april al wegens een medische noodsituatie naar een ziekenhuis. Zijn vliegtuig maakte daarvoor een tussenlanding in Illinois. Toch trad hij de dag erna nog op bij een concert, waar hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was.

Voorafgaand aan zijn laatste optreden had Prince echter twee shows als gevolg van gezondheidsproblemen geannuleerd.

Internationale superster

Prince werd een internationale superster in 1982 na de doorbraak met het album1999. Daarna volgden vele hits, waaronder Purple Rain, die hem zeven Grammy’s opleverden. Hij trad ook op in de Super Bowl in 2007, in een van de grootste live-optredens aller tijden. Prince verkocht meer dan 100 miljoen platen tijdens zijn loopbaan.

Bij zijn huis staan steeds meer fans om hun steun te betuigen. Alle Nederlandse popzenders draaiden als steunbetuiging zijn hit Purple Rain donderdagavond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.