SUPERPIET lanceert ‘Te Zoet Voor Mij’ op Wereld Diabetes Dag

SUPERPIET, te gast op zondag 3 december in ‘t Kuipke Gent tijdens het ‘Feest van Sinterklaas’, lanceert zijn eerste single ‘Jij bent te zoet voor mij’. Waarbij de helft van de digitale opbrengsten integraal worden doorgestuurd naar de Diabetes Liga omdat het op 14 november Wereld Diabetes Dag is. “Ik waarschuw de jongens en meisjes, mama’s en papa’s, oma’s en opa’s, dat ze direct zullen gaan meezingen als ze mijn liedje horen. Ik hoop dat het niet blijft bij zingen alleen, maar dat ze allemaal de single kopen op iTunes, want dat zijn leuke centjes voor de kindjes die met diabetes worden geconfronteerd. Vandaag steken we een tandje bij en trekken we alle registers open tijdens de ‘Wereld Diabetes Dag’. Dan maken we nog eens extra reclame voor onze actie”, zegt SUPERPIET enthousiast.

Zowat elke 10 minuten krijgt iemand in ons land de levenslange diagnose van diabetes. Het feit dat diabetes vandaag niet te genezen is, maakt dat men vanaf de diagnose blijvend beroep moet kunnen doen op een goede omkadering en zorg. De Diabetes Liga wil mensen met diabetes maximaal ondersteunen. “Onze doelstelling is dat iedereen met diabetes voluit kan leven. Daarom zetten we in op betrouwbare informatie en diverse activiteiten, gericht op informeren en uitwisselen van ervaringen”, zegt prof. Christophe De Block, voorzitter van de Diabetes Liga.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, vieren SUPERPIET en Sinterklaas op zondag 3 december om 14.00 uur in het Gentse Kuipke, opnieuw het Feest van Sinterklaas, samen met Ketnet-wrapster Maureen en gewezen K3-tje Kathleen Aerts. Nieuw is dat Sinterklaas en SUPERPIET de komende editie nauw samenwerken met de Diabetes Liga.“Onze onafhankelijke vereniging bestaat inmiddels 75 jaar en we kunnen nog steeds rekenen op 500 vrijwilligers en 20.000 geëngageerde leden. Zij steunen allemaal de actie die we hebben uitgewerkt met SUPERPIET en Sinterklaas tijdens hun feest op 3 december in ’t Kuipke Gent. We zijn blij dat we op een frisse, speelse wijze ons verhaal onder de aandacht kunnen brengen” zegt Christophe De Block.

Het vrolijke liedje past bij het vrolijkste feest van het jaar: de komst van de Sint! Tegelijkertijd is de song een stille verwijzing naar kinderen die deze dag niet zorgeloos mee kunnen beleven: kinderen met diabetes. Hierbij plaatst SUPERPIET een warme oproep om massaal mee te dansen, zingen en springen op dit vrolijke liedje en zo het goede doel te steunen!”

“Te Zoet Voor Mij” is HIER te verkrijgen op iTunes en HIER te beluisteren op Spotify!

Voor meer informatie over ‘Het feest van Sinterklaas’ kan u terecht op de website www.feestvansinterklaas.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.