Summerfestival zet eigen pendeldienst in

©Leyla Hesna/Summerfestival

Nu de onverwachte staking van De Lijn definitief is, neemt Summerfestival de nodige extra mobiliteitsmaatregelen voor de editie van 1 en 2 juli 2017. Op die manier wil de organisatie de bezoekers, naar schatting 25 000 jongeren, die dit weekend naar Linkeroever afzakken goed opvangen! Mobiliteitsclub VAB is tevreden dat er adequaat gereageerd is op deze onverwachte situatie . Iedereen werkt samen aan een zo goed mogelijke oplossing. Waar een wil is , is een weg!

Samen zoeken naar oplossingen werkt!
De organisatie achter Summerfestival heeft niet stilgestaan sinds de aankondiging van de vakkbonden van “De Lijn”. Het uitgebreide bestaande mobiliteitsplan werd getoest aan de nieuwe situatie en de effectieve verwachte opkomst op vrijdag, zaterdag en zondag. Hierop werd de inzet van een eigen shuttle dienst vanop enkele cruciale plaatsen gekozen.

“Eerst ben je verbaasd over het nieuws en dan ga je meteen aan de slag om oplossingen te vinden voor onze bezoekers. Uit een analyse bleek dat we reëel ongeveer 25 000 bezoekers verwachten over het hele weekend. Het bestaande mobiliteitsplan, een blauwdruk van Laundry Day, kan de eventuele komst van extra wagens probleemloos aan. Zeker omdat in tegenstelling tot het ééndags-festival Laundry Day, bijna 60 % van de bezoekers vrijdag al aankomt op de camping. Het principe van “Kiss & Ride” is hier voor bijna 80% van de kampeerders van toepassing. Voor de overige bezoekers zetten we vanop 3 plaatsen een eigen shuttle-dienst in”, aldus organisator Wim Van der Borght. Bovendien beschikken we over voldoende publieksparkings. En zal de Blancefloerlaan toegankelijk blijven in de richting van Antwerpen.

Summerfestival zet dus eigen busvervoer in op vrijdag, zaterdag,zondag en maandag. Dit vanuit Antwerpen Centraal, de Park & Ride van Melsele. Op die manier wil het de jongeren helpen om hun start van de zomer niet te missen. Via haar eigen communicatiekanalen zal Summerfestival de bezoekers verder inlichten.

“We hebben een constructief overleg gehad met de VAB en de effectieve feiten met hen besproken. Hieruit blijkt dat de eventuele impact beperkter is dan iedereen eerst aannam. Wij tonen dat we samen naar oplossingen kunnen gaan. Als iedereen van goede wil is kan er veel. Wie weet denken sommigen dat ook en rijden er misschien alsnog enkele trams !”, glimlacht Wim Van der Borght!

VAB tevreden met plan van aanpak Summerfestival!
VAB is in overleg gegaan met de organisatie van Summerfestival en met hen de mogelijke problemen en suggesties van oplossing bekeken. De bezorgdheid van de omwonenden werd meegenomen in de aanpak. Dit moet resulteren in een betere mobiliteitssituatie op en rond het terrein Middenvijver (Linkeroever te Antwerpen).

“Na een stakingsaankondiging net in het eerste weekend van de grote vakantie, moet je snel communiceren. Dat is onze taak als mobiliteitsclub! Zo is iedereen meteen bewust van het probleem en wordt er snel actie ondernomen om tot een oplossing te komen. Het doet me dan ook plezier dat de organisatie van Summerfestival positief gereageerd heeft op onze bezorgdheid en met oplossingen kwam aandragen. Dat is een goede aanpak!”, zegt VAB-woordvoerder Maarten Matienko.

Tijdens het overleg werd de bestaande situatie verduidelijkt door Summerfestival. Dit gaf een duidelijk beeld van de situatie en de aanpak dit weekend. Ook voor de verdere toekomst werden afspraken gemaakt tussen de partijen.

“We bespraken de effectieve verwachte opkomst tijdens het weekend,het bestaande mobilitieitsplan, de spreiding qua aankomst en mobilteitsgedrag van de bezoekers (cfr. data van de vorige edities) en de hierop gebaseerde extra inzet qua shuttles. Op basis hiervan veronderstellen we, dat de feitelijke impact van de staking op Summerfestival beperkt zal kunnen blijven.

Wel blijven we vragen aan de bezoekers om zoveel mogelijk te carpoolen en zich goed te informeren voor het vertrek. De mobliliteit op en rond Antwerpen blijft een bijzonder aandachtspunt. Maar als iedereen een bewuste keuze maakt inzake mobiliteit, kan dit een feestelijk weekend worden voor iedereen!”, alsdus Maarten Matienko.

Praktisch: 
Summerfestival : 1 & 2 juli 2017
Camping Summerfestival: 30 juni tem 3 juli 2017
Dagticket in voorverkoop: 49 euro
Weekendticket in voorverkoop: 92 euro
Summercampticket in voorverkoop: 35 euro

Locatie : Middenvijver, Blancefloerlaan, Linkeroever, Antwerpen

Social media: 
FB: Summerfestival
IG: summerfestival_be
#SF17

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.