Studio 100 Zomerfestival en Lekker Klassiek sluiten de zomer af in stijl!

Studio 100
©Studio 100

Studio 100 Zomerfestival en het culinair festival Lekker Klassiekde sloten de zomer op een spetterende manier af in het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Het Studio 100 Zomerfestival was met 6.000 bezoekers reeds drie weken voor datum volledig uitverkocht. Lekker Klassiek lokte net zoals vorig jaar 5.000 bezoekers. Twee festivals organiseren op dezelfde dag én op hetzelfde terrein zorgde voor een logistieke uitdaging maar alles verliep meer dan vlot.


Studio 100
©Studio 100

Het was een drukke bedoening vandaag in Boom, waar het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre zich bevindt. In de ochtend en de vroege namiddag was het domein gereserveerd voor de allereerste editie van het Studio 100 Zomerfestival. Het evenement, dat al enkele weken voordien volledig was uitverkocht, lokte meer dan 6.000 bezoekers.
Het publiek werd tijdens het festival getrakteerd op spetterende optredens van onder meer Baba Yega, Maya de Bij, K3 en Samson & Gert. Daarnaast waren er ook meet & greets zodat iedereen zijn of haar favoriete Studio 100 figuur kon ontmoeten. Met op en top zomerweer beleefden alle aanwezige families een heerlijk slot van de zomervakantie.

Studio 100
Studio 100

(Heerlijk) Lekker Klassiek
In de late namiddag opende het recreatiedomein dan opnieuw haar deuren voor het tweede luik van de dag: het culinaire muziekfestival Lekker Klassiek. Verschillende Njam!-gezichten, waaronder Roger van Damme, Steffi Vertriest en Jeroen De Pauw, stonden klaar om de meer dan 5.000 bezoekers te verwennen met enkele topgerechtjes.

Studio 100
©Studio 100

Klassiek meets Musical
De formule van Lekker Klassiek is ondertussen bekend: naast heerlijke gerechten, voorziet het festival ook steeds een uniek klassiek concert. Voor deze derde editie werden de registers nog wat verder opengetrokken. Naast het pianoconcert van Lorenzo Bovitutti en het grootse slotconcert, met onder meer De Bloemenwals uit de Notenkraker van Tsjaïkovski en Griegs Ochtendstemming, bracht het Symfonieorkest Vlaanderen ook een fel gesmaakt musicalconcert. Onder leiding van maestro Dirk De Caluwé brachten musicalsterren Peter Van de Velde, Jelle Cleymans, Jonas Van Geel en Free Souffriau het publiek meer dan eens in vervoering  met het beste uit de succesmusicalsDaens14-18 en 40-45.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.