Studio 100 brengt nieuwe versie van Daens en onthult toekomstplannen

Daens De Musical
©Studio 100

De Vlaamse pers werd vandaag samengeroepen in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs waar Studio 100 de toekomstplannen van het theater ontvouwde. Eerst en vooral kondigde Studio 100 aan dat de vergunning voor de exploitatie van het Pop-Up Theater wordt verlengd tot 2023 en dat de spektakel-musical 40-45 dus opnieuw verlengd kan worden. Vanaf 22 februari 2020 zal deze productie afwisselen met een nieuwe, beklijvende versie van de succesmusical Daens. Niemand minder dan Peter Van de Velde zal gestalte geven aan de titelrol van Adolf Daens. Ook Jo De Meyere, Jelle Cleymans en Free Souffriau zullen te zien zijn in deze nieuwe productie.

Verlenging
Studio 100 krijgt groen licht om tot 2023 te verblijven in Puurs. Eerste gevolg daarvan is dat de spektakel-musical 40-45 nog maar eens verlengd wordt. Wegens de aanhoudende vraag naar tickets wordt de voorstelling verlengd tot en met 17 mei 2020. Ondertussen staat de teller van het aantal bezoekers op meer dan 600.000. Daarenboven laat Studio 100 vanaf volgend jaar de succesmusical Daens opnieuw los op het Vlaamse publiek.

Daens De Musical
©Studio 100

Daens 2.0
Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie.
De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

De titelrol zal vertolkt worden door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter.

Daens De Musical
©Studio 100

Gert Verhulst: De wereldpremière van Daens meer dan 10 jaar geleden was een absolute mijlpaal voor ons bedrijf. Het betekende de start van een nieuwe traditie van prestigieuze musicals voor een zeer breed publiek die volledig in Vlaanderen gecreëerd en geproduceerd worden. Na Daens volgden nog succesproducties als 14-18 en heel recent 40-45. We zijn dan ook heel blij dat we Daens terug kunnen loslaten op het publiek.”

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

Daens De Musical
©Studio 100

verhaal
De musical Daens is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1992 van grootmeester Stijn Coninx. Hij situeert zijn epos over recht en onrecht, over leven en dood, in het Aalst van 1900 en dompelt ons onder in het rauwe, uitzichtloze leven van de arbeidersklasse.
Eén man gaat echter de strijd aan met het immense onrecht van die tijd.
Die man is priester Adolf Daens.

extra beleving
Studio 100 zet ook bij Daens in op extra beleving en hospitality. Voor bedrijven werden er diverse VIP-formules uitgewerkt. Voor particulieren is er de gezellige foyer waar het fijn vertoeven is in één van de gethematiseerde bars of in het restaurant.
Er werd ook een zeer exclusieve VIP-formule uitgewerkt: de Chef’s Club, waar de gasten worden getrakteerd op een exquise menu van één van onze topchefs. Om de 6 maanden zorgt een andere chef voor het menu.

Roger van Damme bijt de spits af en is de eerste njam!-chef die het menu van de Chef’s Club zal uitdenken. In 2010 behaalde Roger een Michelinster en werd hij door de Franse gastronomiegids Gault Millau verkozen tot ‘Chef van het jaar!’. In oktober 2017 werd hij verkozen tot ‘Beste Patissier ter wereld’ tijdens de Best Chef Awards.

Studio 100 Pop-Up Theater Puurs
Daens
vanaf 22 februari 2020
tickets & info via www.daens.be
40-45
verlengd tot en met 17 mei 2020
tickets & info via www.40-45.live
Daens De Musical
©Studio 100

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.