Stress laait op in Genkse pop-ups tijdens generale repetitie

©medialaan

Op donderdag 17 maart 2016 stijgt de spanning in Genk voor de generale repetitie. Na een matig bezoek aan Antwerpen en een geslaagde avond in Kortrijk gaan juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Gert Verhulst langs in L’Oro Nero van Giordano & Myrthe en het Griekse Kommáti van Sven & Amanda. Zijn beide pop-ups klaar om op vrijdag 18 maart 2016 de deuren te openen voor het publiek?

Tijdens de voorbereiding van deze belangrijke avond stappen Sergio, Gert en Sepideh al even binnen bij de twee pop-ups. In L’Oro Nero treffen ze echter alleen Myrthe aan. De Italiaanse chef Giordano is nergens te bespeuren, twee uur voor de start van de service. En dat zal hij geweten hebben wanneer hij even later door de jury op het matje wordt geroepen. Feit is dat Giordano een versnelling hoger zal moeten schakelen om zijn service voor 30 personen én de jury vlot te laten verlopen.

Bij de concurrerende buren Sven & Amanda gaat alles er rustig en vlot aan toe. Amanda weet Sergio en Gert meteen te charmeren met het ‘tijgerpakje’ dat ze speciaal voor de generale repetitie heeft aangetrokken. Al blijkt er volgens de jury toch nog werk aan de winkel te zijn in Kommáti. Sergio, Gert en Sepideh hebben duidelijk hoge verwachtingen bij de Genkse chefs. Wanneer Sven & Amanda tijdens hun service meer commentaar krijgen dan verwacht, laait de stress hoog op. En ook bij Myrthe & Giordano laat de stress in de keuken zich merken in de borden.

©medialaan

Ondertussen gaan in de andere steden de voorbereidingen na de generale repetitie gewoon verder. Chloë & Magali mogen tevreden zijn met het resultaat van hun generale repetitie en schilderen rustig verder aan hun pop-up in Kortrijk. Buren Jan & Nele beseffen dat ze naast zware concurrenten zijn terechtgekomen. Zij moeten hun thuiskeuken in Mémé Gusta naar een hoger niveau zien te tillen. Maar eerst worden de Kortrijkse duo’s verwacht bij burgemeester Vincent Van Quickenborne, die hen officieel verwelkomt in zijn stad.

In Antwerpen motiveert Gillian haar beste vriendin Caroline om het menu van Bikke & Smooz toegankelijker te maken. Hun jongere buren Willem & Miette krijgen alvast heel wat reservaties binnen en proberen wat structuur aan te brengen in hun team. Al zou Willem liever zonder hiërarchie in zijn keuken werken. De opening van de pop-up komt dichterbij en Willem krijgt de logistieke realiteit van een restaurant onder zijn neus geschoven.

Na de generale repetities keert de rust terug in de verschillende pop-ups. Tot de duo’s een videoboodschap krijgen van Evi Hanssen. De jury heeft alle pop-ups bezocht en geeft uitgebreid feedback. Aan de kandidaten om te achterhalen hoe hun concurrerende buren het ervan afgebracht hebben en te ontdekken wie volgens Sergio, Sepideh en Gert de beste pop-up heeft tot nu toe.

Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM

vtm.be                    FacebookMijn Pop-uprestaurant              Twitter#mijnpopup

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.