Straten op voormalige Zillionsite worden vernoemd naar danstempel en modeontwerpster

De nieuwe straten op de voormalige Zillionsite zullen vernoemd worden naar de modeontwerpster Ann Salens en de discotheek Zillion. Ook wordt de bestaande Gentplaats verlengd. Dit wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

In april 2017 keurde het college het voorontwerp goed van het nieuwe openbaar domein op de voormalige Zillionsite aan de Jan Van Gentstraat. Vandaag werd beslist drie straatnamen ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.

Het Ann Salenspad wordt vernoemd naar de bekende Antwerpse modeontwerpster. Het straatnaambord krijgt het volgende onderschrift ‘(1940-1994), Antwerpse internationale modeontwerpster’. Een leuk weetje: het Ann Salenspad komt uit op het Nicole Van Goethempad op Nieuw Zuid. De dames waren goed bevriend. Er komt daarnaast ook een Zillionpad, met als onderschrift op het bord ‘(1997-2002), voormalige discotheek aan de Jan van Gentstraat’. Ten slotte wordt de bestaande Gentplaats verlengd.

Ann Salens wordt beschouwd als de eerste Belgische internationale modeontwerpster. Ze was vooral bekend voor haar kleurrijke gehaakte jurken met franjes. Onder andere Nicole & Hugo droegen haar ontwerpen, en ook bv. Ann Christy en de Franse zangeres en actrice Juliette Gréco.

De Zillion was een bekende Antwerpse discotheek. De populaire trance- en dancemuziek en de spectaculaire lichtshows lokten elk weekend duizenden bezoekers. In 1998 werden er de MTV Music Awards georganiseerd. In 2002 sloot de Zillion de deuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.