Stedevaart van Jan Brokken verschijnt 28 januari (Bestel je BOEK hier!)

Stedevaart

In het veelgeprezen De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de culturele rijkdom van die stad. En zijn reislust reikt nog veel verder, evenals zijn kennis over kunst en geschiedenis. Dat komt tot uiting in zijn nieuwe boek Stedevaart, waar  in 22  verhalen steeds een plaats en een persoon, meestal een kunstenaar, centraal staan.

Aan Brokkens hand reist de lezer onder meer naar het Bologna van de schilder Giorgio Morandi en het Kyoto van filosoof  Kitaro Nishida. We bezoeken het Vilnius van schilder Mikalojus Ciurlionis en het Bilbao van architect Frank Gehry, en ontmoeten Gustav Mahler in Amsterdam, de moeder van schrijver Italo Calvino in Cagliari en componist Erik Satie in Parijs. In Stedevaart  rijgt Jan Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien en maakt van zijn impressies en belevenissen een halve autobiografie. Het rijk geïllustreerde Stedevaart is een heerlijk boek om bij weg te dromen of om mee te nemen op reis.

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Hij schreef onder meer De blinde passagiersMijn kleine waanzinBaltische zielenDe vergeldingDe Kozakkentuin en De rechtvaardigen. Veel van zijn werk is in diverse talen vertaald en verfilmd. In 2019 werden zijn ‘zeeverhalen’ gebundeld in Zeedrift.

Paperback | geïllustreerd | 416 blz. | € 29,99 | verschijnt 28 januari 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.