Statement Agency wil meer kleur in de lage landen

©Nindo

Bookings- en managementkantoor Statement Agency kijkt terug op een geslaagde start van 2016: Popprijs voor New Wave, legendarisch optreden Sranan Gowtu op Noorderslag, Fresku als knallende afsluiter.

Meer kleur brengen in de Nederlandse en Belgische muziekindustrie, dat was de missie toen Statement Agency gelanceerd werd in december 2014. Na een veelbewogen 2015 gaat Statement met gestrekt been het nieuwe jaar in. Niet alleen won hiphop-collectief New Wave de Popprijs, ook Surinaams popproject Sranan Gowtu en rapper Fresku lieten Noorderslag op zijn grondvesten schudden. 2016 is nog pril, maar er zijn al grote stappen door Statement Agency gemaakt om het Nederlandse en Belgische muzieklandschap meer kleur te geven.

Noorderslag
De aftrap van het nieuwe popseizoen werd grotendeels gedomineerd door artiesten uit de stal van Statement Agency. Tot de verbazing van de gevestigde popindustrie won hiphop-collectief New Wave in Groningen de Popprijs 2015. Met hun album, in tien dagen opgenomen op Schiermonnikoog, behaalden zij een gouden plaat. Statement Agency had het genoegen dit project in samenwerking met Top Notch te produceren en om de groep als boekingskantoor te vertegenwoordigen.

Diezelfde avond nog liet New Wave de Grote Zaal van de Oosterpoort op en neer deinen op de golven van hun overwinnings-zang. Een ander spraakmakend project van Top Notch en Statement Agency is Sranan Gowtu. Dit project – bestaande uit Surinaamse iconen en nieuwe Surinaamse helden, zoals Kenny B, Edgar ‘Trafassi’ Burgos, Ronnie Flex, Oscar Harris, SBMG, Sabrina Starke, Bokoesam en Gallow Street – liet op meeslepende wijze horen wat de erfenis is van enkele decennia Surinaamse popmuziek.

Als klap op de vuurpijl sloot Fresku de zaal af met een zinderende show, waarin hij weer liet zien waarom hij ook in 2016 tot de absolute smaakmakers behoort van de Nederlandse popmuziek. Hij is het komende jaar op meerdere toonaangevende festivals in Nederland te horen, dus hou zijn agenda in de gaten.

Edgar ‘Bugru’ Burgos – Trafassi: “Het was geweldig om in het hoge noorden het Surinaamse geluid te laten horen; de reacties waren overweldigend en de hele zaal van de Oosterpoort was aan het swingen. Statement is goed bezig met het creëren van een draagvlak voor de ‘gekleurde’ muziek in de lage landen!”

Video & TV
Maar er is meer. Zo was Fresku te gast bij Theo Maassen in het VPRO-programma 24 uur met…. Het werd een persoonlijke aflevering, waarin de rapper onder andere vertelde over racisme en geloof.

Naast alle eerder genoemde namen wordt ook gevierd regisseur Teemong vertegenwoordigd door Statement Agency. De video die hij regisseerde voor Bludfire, de onlangs uitgebrachtte plaat van Eva Simons en Sidney Samson, is al ruim 1.6 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook voor recordlabel Spinnin’ Records is dit ook niet onopgemerkt voorbij gegaan; in 2016 gaan zij een samenwerking aan met Teemong.
Statement in 2016

Lieke de Boer en 2-Dutch Boutique Music Group – Wouter Janssen van Showtek en Marcel Scheffers – zijn mede-eigenaar van Statement Agency.

Het afgelopen jaar hebben zij voornamelijk aan de basis gewerkt, maar in 2016 ligt de focus meer op het profileren van de agency en het verder uitbouwen van de missie: meer kleur in de Nederlandse en Belgische popindustrie.

LINKS STATEMENT AGENCY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.