Stan Van Samang is peter van 30ste editie Leuvense Kerstmarkt

©Primetime Communication

De Leuvense Kerstmarkt is al aan zijn 30ste jaargang toe. En voor deze verjaardagseditie staat niemand minder dan zanger en acteur Stan Van Samang paraat als peter. Hij zal zich samen met de kerstmarkt inzetten voor het goede doel Transplantoux. Hiermee steunen ze getransplanteerden en maken ze orgaantransplantatie bespreekbaar.

Stan Van Samang steunt Leuvense Kerstmarkt

Stan Van Samang wordt peter van de 30ste editie van de Leuvense Kerstmarkt. Ieder jaar zamelt deze kerstmarkt geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat Transplantoux, een organisatie die getransplanteerden steunt en orgaantransplantatie bespreekbaar maakt. “Stan stond meteen paraat om UZ Leuven en Transplantoux te steunen. Hij is bovendien een echte Wijgmaalnaar en dus de perfecte peter”, zegt organisator Dirk Pinte.

Een hele waaier aan attracties voor 30ste editie

Omdat 2018 voor de Leuvense Kerstmarkt een feestjaar is, werd er ook gezorgd voor enkele unieke attracties. ‘Ladeuze On Ice’ op het Ladeuzeplein belooft het grootste ijsconcept van België te worden. En dat met enkele bijzondere attracties. Zo kan je Leuven vanuit de hoogte bekijken in een gigantisch reuzenrad. Wie weet spot je je eigen huis wel? Daarnaast zal je er naar hartenlust kunnen schaatsen op een heuse schaatsbaan. En je kan ook rondjes draaien in de ‘Sapin Magique’, een feeërieke draaiende kerstboom. Of wat dacht je van naar beneden zoeven op de avontuurlijke ‘Ice Slide’? En voor de lekkerbekken onder ons is er ook een Beiers kerstdorp waar je kan genieten van allerlei lekkernijen.

De kerstmarkt zelf verhuist dit jaar naar het Leuvense stadspark. Daar woont de kerstman dit jaar onder zijn droomboom. En kan jij de leukste kerstcadeaus in de wacht slepen. Of genieten van enkele culinaire toppers. Wat dacht je van de kerst-Würst die tv-kok Jeroen Meus speciaal voor de kerstmarkt maakt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.