Stad Antwerpen stelt Antwerp City Drops voor

©stad Antwerpen

De stad Antwerpen stelt een nieuw urban festival voor. Onder de naam Antwerp City Drops laat Antwerpen in het weekend van 24 en 25 september het beste van de (inter)nationale urban scene op de stad los. Op verschillende locaties in de binnenstad genieten geïnteresseerden gratis van urban sports, lifestyle en culture. In afwachting van Antwerp City Drops in september maakt de stad alle Antwerpenaars warm voor het festival met meer dan 60 activiteiten, van mei tot en met september. Alle informatie over deze sportieve aanloop DSC_0045is terug te vinden op www.antwerpcitydrops.be.

Sinds 2011, het jaar dat Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad was, zet de stad in op urban projecten. In 2013 was Antwerpen Europese Sporthoofdstad en doken er heel wat urban sports projecten op. De stad blijft inzetten op urban, getuige daarvan de lancering van Antwerp City Drops dat heel de urban scene in het weekend van 24 en 25 september wil verenigen. “Antwerpen speelt al jaren een toonaangevende rol in Vlaanderen en België op het gebied van urban sports en culture. Met dit nieuwe festival willen we deze rol nog extra kracht bijzetten en spreken we de ambitie uit om de urban stad van de Benelux te worden”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout.

Meer dan 60 activiteiten in aanloop naar festival

Om alle Antwerpenaars de kans te geven urban sports en lifestyle te leren kennen, organiseert de stad een uitgebreid voortraject met meer dan 60 activiteiten. De focus tijdens ligt daarbij op de sporten skateboard, BMX, slackline (sport waarbij de kunst is te balanceren DSC_0077op een gespannen band) en freerunning. Maar ook street art speelt een belangrijke rol in het voortraject.

Belangrijk is dat alles heel laagdrempelig en lokaal is. De meeste activiteiten zijn gratis en in zowat alle districten vinden activiteiten plaats.

Alles over het voortraject staat opwww.antwerpcitydrops.be. Op de sociale media is Antwerp City Drops aanwezig met #citydrops.

Antwerp Skate Game en King of Districts

Skateboarden is al jaren een speerpunt in de Antwerpse urban scene. Het is dan ook niet onlogisch dat er sterk wordt ingezet op deze sporttak. In het voortraject wordt King of Districts georganiseerd, een skatewedstrijd enkel voor amateurs en shop-sponsored riders, verdeeld over vier edities. Elke editie vindt plaats op een andere locatie, een professionele jury geeft alle deelnemers punten. Die punten worden opgeteld na elke contest en aan het einde van de vierde editie kroont één persoon zich tot King of Districts.

Om skaters zich optimaal te helpen voorbereiden op Antwerp City Drops en King of Districts lanceert de stad een interactief skatespel op de smartphone-applicatie OJOO. Onder de noemer Antwerp Skate Game daagt de Antwerpse en Europese topskater Phil Zwijsen alle Antwerpenaars uit om hun beste tricks te laten zien op hun favoriete skatespots. OJOO is gratis te downloaden in de App Store of in Google Play. Skaters die van hun tricks foto’s opladen in het spel maken kans op leuke prijzen.

Urban festival Antwerp City Drops

Heel het voortraject is een opstap naar het festival op 24 en 25 september. Het festival vindt plaats in de binnenstad op verschillende locaties. Er is een mix van vaste locaties, waar permanent actie te beleven valt, en pop-up locaties, waar korte, krachtige en onverwachtse demo’s zullen plaatsvinden. Antwerp City Drops wil de stad onderdompelen in een urban festivalsfeer. Sport is een belangrijke factor, maar er is ook een urban markt en ruimte voor street art, en dj’s palmen de stad in. Voor het sportgedeelte gelden dezelfde focussporten als bij het voortraject. Er wordt ingezet op skateboard, BMX, slackline en freerunning. Voor elk van deze sporttakken zakken (inter)nationale atleten af naar Antwerpen.

Alle informatie over het festival verschijnt de komende maanden op www.antwerpcitydrops.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here