Stad Antwerpen past regels rond lage-emissiezone en betalend parkeren aan naar aanleiding van coronacrisis

coronacrisis
©Stad Antwerpen

Naar aanleiding van de coronacrisis is het aanbod van het openbaar vervoer sterk ingeperkt. De stad Antwerpen wil daarom bestuurders die een essentiële verplaatsing moeten doen met een niet-toegelaten voertuig tot nader order niet langer beboeten voor het binnenrijden van de lage-emissiezone (LEZ). Daarnaast is ook het betalend parkeren op openbaar domein tijdelijk niet meer van kracht.

Bestuurders die een essentiële verplaatsing moeten doen met een niet-toegelaten voertuig kunnen de LEZ inrijden zonder dat ze beboet worden. Het cameranetwerk blijft actief maar inbreuken worden niet meer bestraft. Deze regeling geldt voor alle niet-toegelaten voertuigen die sinds 14 maart de zone binnenreden.

Daarnaast moeten bestuurders vanaf woensdag 25 maart niet meer betalen om te parkeren op openbaar domein in de stad. Foutief, hinderlijk of asociaal parkeergedrag zal nog wel beboet worden.

De stad wil met deze tijdelijke maatregelen in eerste instantie alle medisch personeel, andere hulpverleners en mantelzorgers maximaal faciliteren bij hun verplaatsingen.

Afhankelijk van de bediening van het openbaar vervoer wordt bekeken hoe lang deze maatregelen worden aangehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.