Sporting A ondersteunt mensen in armoede financieel

©Stad Antwerpen

Antwerpenaars die in een kwetsbare financiële situatie leven, krijgen financiële ondersteuning om gebruik te maken van het sport- of beweegaanbod in de stad. Sporting A wil zo een belangrijke drempel wegnemen voor deze mensen en sport of beweging toegankelijk maken voor iedereen. Wie meer wil weten, kan terecht op www.antwerpen.be/teamvrijetijd.

“Sporting A wil elke Antwerpenaar langdurig en kwalitatief aan het sporten en/of bewegen helpen”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Omdat er voor mensen in armoede vaak een grote financiële drempel is, trekken we jaarlijks 170.000 euro uit. Met dat geld kunnen ze een deel van hun lidgeld bij sport- en beweegaanbieders betalen.”

Bijdrage tot 100 euro

Elke Antwerpenaar met het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’ die geen beroep kan doen op de vrijetijdstoelage van het OCMW, kan eenmaal per kalenderjaar een financiële bijdrage van maximaal 100 euro krijgen. Met dat geld kan (een deel van) het lidgeld betaald worden van een sport- of beweegaanbieder voor een reeks groepslessen of fitness-sessies, of lidgeld van een erkende sportclub voor deelname aan een volledig sportseizoen. Eenmalige deelnames aan een sport- of beweegaanbod zoals de inschrijving voor een sportkamp, worden dus niet ondersteund.

Op www.antwerpen.be/teamvrijetijd staat meer info en is het aanvraagformulier te vinden. Aanvragers kunnen hun formulier per post opsturen naar Sporting A, Damplein 31, 2060 Antwerpen of mailen naar ondersteuning.lidgeld@stad.antwerpen.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here