Spider-Man: Into the Spider-Verse wint Oscar voor Beste Animatiefilm

Spider-Man
©Sony Pictures Home Entertainment

Afgelopen nacht tekenden heel wat beroemdheden present voor de hoogmis van de film: De Oscars. Het beeldje voor Beste Animatiefilm ging dit jaar naar de gedoodverfde favoriet Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze prent verslaat daarmee andere grote animatiefilms als ‘Mirai’, ‘Incredibles 2’ en ‘Ralph breaks the internet’.

Spider-Man: Into the Spider-Verse wordt een van de weinige niet-Disney-films die het oscarbeeldje van Beste Animatiefilm in de wacht sleept. De Academy beloont dus duidelijk orginaliteit, diversiteit en revolutionair geanimeerd vakmanschap. Phil Lord en Christopher Miller, de creatieve breinen achter The Lego Movie en 21 Jump Street, brengen met hun unieke talent een frisse kijk op de wereld van Spider-Man. Ze gebruiken daarvoor een grensverleggende en ongeëvenaarde visuele stijl. De Amerikaanse stemmencast bestaat onder andere uit Shameik Moore, Jake Johnson en Nicolas Cage. In Vlaanderen lenen gekende namen als Dimitri Vegas, Alex Agnew, Laura Tesoro, Koen de Bouw en William Boeva hun stem aan de animatiefiguren.

In Spider-Man: Into the Spider-Verse maken we kennis met Miles Morales, een tiener uit Brooklyn. Hij ontdekt de eindeloze mogelijkheden van het Spider-Verse, waar ook anderen het masker van Spider-Man dragen. Miles en zijn nieuwe vrienden nemen het op tegen Kingpin, een rasechte villain die het de nieuwe vrienden flink lastig maakt. Slagen ze erin Kingpin een lesje te leren?

“We hoopten natuurlijk op deze mooie bekroning voor het harde werk van onze collega’s die deze film maakten”, legt Sarah Van Namen, Product Manager bij Sony Pictures Home Entertainment Benelux uit. “We merkten dat de recensies en reacties van het publiek laaiend enthousiast waren. Dankzij het vernieuwende visuele aspect en het sterke verhaal van de film, wisten we onze Oscar te verzilveren. We zijn alvast zeer trots dat we het gouden beeldje op het Sony Pictures Entertainment palmares mogen schrijven.”

Deze bekroonde animatiefilm is vanaf 30 april beschikbaar op dvd, Blu-ray, UHD en op aanvraag. Voor wie niet tot dan kan wachten, is hij al vanaf 18 april beschikbaar via digital download.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.