SOFIE in de keuken van ochtend-dj Sam De Bruyn

©medialaan

Vanaf maandag 19 september is Sofie een hele week in hartje Gent om te koken met radio- en tv-presentator Sam De Bruyn. Na een hele zomer de festivals af te schuimen in Festivalitis en te overleven op junkfood, staat Sam te popelen om zelf de handen uit te mouwen te steken en nieuwe, gezonde gerechten te leren van Sofie.

Sam presenteert sinds kort de ochtendshow bij Qmusic, dus wat extra inspiratie voor een stevig ontbijt kan hij goed gebruiken. Op maandag 19/09 leert Sofie hem gebakken havermout met rode vruchten klaarmaken. Met een versgemalen koffie erbij, wordt vroeg opstaan nooit meer een probleem voor Sam.

Op dinsdag 20/09 geeft Sam toe dat hij een grote verslaving heeft: hij is een fervente verzamelaar van glazen potten en bokalen. Gelukkig weet Sofie raad met zijn verzamelwoede: ze leert hem groenten in ’t zuur maken. De gevulde bokalen zien er prachtig uit en de groenten zijn volgens Sam echte “smaakbommetjes”.

Sam heeft ooit een tajine cadeau gekregen, maar heeft geen flauw idee wat hij erin kan klaarmaken. Dat moet je Sofie geen twee keer zeggen. Op woensdag 21/09 zorgt ze voor een Belgische variant voor de Marokkaanse tajine en leert ze Sam balletjes in tomatensaus klaarmaken.

Op donderdag 22/09 maakt het duo energyfood. Sam heeft thuis meerdere koersfietsen staan, dus leert Sofie hem sportrepen klaarmaken waarmee hij binnenkort zonder problemen de Mont Ventoux opvliegt. Robin, een van Sams beste vrienden én zijn personal sportcoach, komt mee proeven van het resultaat. Krijgen de sportievelingen een instant energieboost van de repen?

Vrijdag 23/09 is het full-house ten huize De Bruyn, want dan nodigt Sam zijn vrienden uit. De laatste missie van Sam en Sofie is dus koken voor een grote bende. Het duo bereidt een risotto van haver en gebakken lotte. Sam glundert wanneer alles op tafel staat, maar zijn zijn vrienden even enthousiast?

OP HET MENU

Op maandag 19/09: gebakken havermout met rabarber en rode vruchten
Op dinsdag 20/09: groenten in het zuur
Op woensdag 21/09: tajine met gehaktballetjes in tomatensaus
Op donderdag 22/09: energiereep van noten en zaden
Op vrijdag 23/09: risotto van haver en gebakken lotte

VTM Kokenvtmkoken.be             Facebooksofieindekeukenvan               Twitter#sofieindekeuken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.