Small kids and big guns, alleen in Amerika

©medialaan

FAROEK OP WOENSDAG 27 APRIL 2016 OM 22.15u


FAROEK zoomt in op een typisch Amerikaans fenomeen: papa’s en mama’s die hun kinderen van jongs af aan leren schieten met echte wapens. Voor hun eigen veiligheid, zeggen ze. Maar elke dag sterven in de VS vijftig kinderen ten gevolge van een schotwonde. De wapenwet verstrengen was één van de doelstellingen van president Obama, maar de wapenlobby en ook de weerstand van de Republikeinen zijn sterker gebleken dan de president.

“Moest er geen criminaliteit zijn in Detroit, dan zou ik mezelf, mijn zaak en familie niet moeten beschermen met wapens, maar nu wel.” Anthony Cole is zelfstandig apotheker en de vader van Dahlia. Voor haar derde verjaardag deed hij haar een echt geweer cadeau. Vandaag is ze vijf en neemt hij haar mee naar een schietstand. Maar wanneer ze haar eerste kogel moet afvuren, barst het meisje in tranen uit. “Ik kan het niet, ik durf niet,” huilt ze. Maar uiteindelijk doet ze het toch.

De anti-wapen lobby voert al jaren actie tegen dit soort praktijken. Oxsana Naumkin verloor 6 jaar geleden haar zoon Nicholas. Hij was toen 12. Nicholas was samen met een vriendje aan het spelen met het geweer van zijn vader en werd door een kogel in het hoofd geraakt. “Het is onvoorstelbaar dat wapens vrij verkocht mogen worden,” zegt ze. “Je vindt ze zelfs in de supermarkt.” 

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.