Sex Education krijgt tweede seizoen op Netflix

Netflix
©Netflix

In januari verloren kijkers over de hele wereld hun hart aan Sex Education en de studenten van Moordale High School. De serie werd een grote hit, naar schatting keken meer dan 40 miljoen huishoudens de titel binnen de eerste vier weken. Na veelvuldige verzoeken voor een tweede seizoen, gaat Netflix nu acht nieuwe afleveringen maken van de warme, oprechte en hilarisch serie Sex Education.

De productie voor het tweede seizoen staat gepland voor dit voorjaar in het Verenigd Koninkrijk. Hoofdrolspelers Gillian Anderson (Jean), Asa Butterfield (Otis), Emma Mackey (Maeve), Ncuti Gatwa (Eric), Aimee-Lou Wood (Aimee), Connor Swindells (Adam), Kedar Williams-Stirling (Jackson), Tanya Reynolds (Lily) en Patricia Allison (Ola) keren terug in hun welbekende rol. Maker Laurie Nunn staat weer aan het roer als bedenker en uitvoerend producent met ondersteuning van uitvoerend producent Jamie Campbell. Eleven Films is dit seizoen ook weer het productiehuis achter de breakout-serie voor Netflix.

Het eerste seizoen ontving lovende kritieken en zorgde voor open gesprekken op gebied van seksualiteit, relaties en identiteit. De serie werd voornamelijk geprezen voor de verfrissende en vrouwvriendelijke  manier waarop het coming-of-age-verhaal werd gebracht, met daarbij intersectionele en multidimensionale personages waar het publiek hun hart aan verloor.

NETFLIX
©NETFLIX

Over het tweede seizoen zegt serie-maker Laurie Nunn: “Het was zo spannend hoe het eerste seizoen ontvangen zou worden. Dat mensen over de hele wereld zich zo verbonden voelden met de personages die als ideeën in mijn hoofd zijn ontstaan, is ongelooflijk. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die de tijd heeft genomen om naar de serie te kijken, en ik kan niet wachten om deze geweldige reis voort te zetten.

“Laurie Nunn heeft de ongemakkelijke tienerbeleving met veel liefde en humor vastgelegd in Sex Education,” zegt Cindy Holland, vice-president van Original Content, Netflix. “Samen met het team van Eleven en uitvoerend producent en regisseur Ben Taylor heeft ze een universeel herkenbare serie gecreëerd dat aansluiting vindt met onze abonnees over de hele wereld.”

Het eerste seizoen van Sex Education is gemaakt en geschreven door Laurie Nunn met als uitvoerende producenten Jamie Campbell en Ben Taylor. Sian Robins-Grace was co-executive producer. Taylor was tijdens het eerste seizoen ook verantwoordelijk voor de regie, samen met Kate Herron. De serie is een productie van Eleven Films voor Netflix.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.