Sensationele Japanse drummers van Yamato brengen spektakel naar Antwerpen en Gent

Yamato is een sensationele groep Japanse Taiko-drummers, die door zijn originaliteit het spelen op de Wadaiko, de traditionele Japanse drum, verheft tot een ongeziene podiumkunst. Yamato’s creativiteit en innovatie veroveren podia over de hele wereld. Inmiddels zagen al meer dan 6 miljoen toeschouwers in 53 landen de indrukwekkende voorstellingen. Vanuit de rijkdom van de traditie, brengt Yamato steeds totaalspektakels die gekenmerkt worden door hun uitbundige energie, acrobatische choreografieën én humor. Voor hun nieuwe show ‘Chousensha – The Challengers’ verschijnen ze in kostuums van modeontwerper Kansai Yamamoto, die ook de meest iconische outfits voor David Bowie verzorgde, maar In het middelpunt blijft altijd de overweldigende energie en ritmiek van de drums. Zet uw zintuigen wijd open, laat je meevoeren naar een wereld die je nooit eerder zag en beleef dit unieke avontuur op vrijdag 19 mei in Stadsschouwburg Antwerpen of op zaterdag 20 mei in Capitole Gent. Tickets & info: www.sherpa.be of 070 69 11 11 (max. € 0,30/min.)


Yamato werd opgericht in 1993 en maakte zijn debuut op een Shinto-tempelfestival dat plaatsvond in hun geboortestad, waar de drummers optraden met het zelfgemaakte muziekstuk ‘Hyuga’. Nu, 24 jaar later, is Yamato inmiddels in 53 landen geweest en heeft het gezelschap ruim 3.300 voorstellingen gegeven voor meer dan zes miljoen toeschouwers. De muzikale uitvoering van Yamato wordt alom geprezen en heeft de ene na de andere toprecensie ontvangen. Yamato is gevestigd in het dorp Asuka-mura in de provincie Nara, ook wel de geboorteplaats van de Japanse cultuur genoemd. De opwekkende optredens van Yamato zijn te zien over de hele wereld. Jaarlijks reist de groep maar liefst zes tot tien maanden de wereld rond. Met trots zijn ze dan ook de Japanse podiumkunstengroep met het grootste aantal internationale voorstellingen.

‘Chousensha – The Challengers’
Een groep drummers start de voorstelling met een slag op een gigantische Japanse Taikodrum, gemaakt van een 400 jaar oude boom. Een geluid vol intensiteit dat je hele lichaam prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Het ritme van de muziek brengt je in extase en voert je naar een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. De drummers gebruiken hun hele lichaam, kracht en ziel voor elke slag, waardoor je overspoeld wordt door een overweldigende golf van energie. Het traditionele instrument, de Wadaiko (Japanse drum), brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en laat je nieuwe avonturen beleven. Het geluid van de Wadaiko heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Met respect voor de traditie van het trommelspelen, blijft Yamato streven naar innovatie.

We willen creatief zijn
Dit is het kenmerk van Yamato. Hierdoor wordt, op de muziekinstrumenten na, alles wat voor het optreden nodig is zelf verzorgd door de groepsleden: De muziek uiteraard, maar ook de productie, het ontwerp van het podium en het licht, choreografie, speelstijl, kostuums en make-up, grote en kleine rekwisieten, en zelfs de Bachi (drumstokken) – alles is origineel. Dit zorgt ervoor dat de groep zijn innovatieve optredens kan geven op de wereldpodia. Door zijn originaliteit verheft Yamato het spelen op Wadaiko’s tot podiumkunst en laat het de trommels klinken in Japan, Azië en de rest van de wereld.

‘Chousensha – The Challengers’, de nieuwe show van Yamato, op vrijdag 19 mei in Stadsschouwburg Antwerpen en op zaterdag 20 mei in Capitole Gent. Tickets & info: www.sherpa.be of 070 69 11 11 (max. € 0,30/min.).

Website Yamato: www.yamatodrummers.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.