Ruth Beeckmans maakt anti-goede doelen lied in Advocaat van de Duivel


“Romantiek is niet alleen een ziekte waar honderdduizenden vrouwen ieder jaar opnieuw aan ten prooi vallen, maar het is vooral volledig fake. Niets aan romantiek is wat het lijkt. Goede doelen zijn van hetzelfde laken een broek. Elk goed doel is een bodemloze put met als enige doel om ons gemoed te sussen.” Dat is althans wat de advocaten van dienst beweren. Ruth Beeckmans zet zich in de vierde aflevering van het humoristische 2BE-programma op zondag 24 april in tegen goede doelen en maakt onder meer een anti-goede doelen lied om haar betoog kracht bij te zetten. Wim Helsen trekt van leer tegen romantiek. Rechter Jeron en de publieksjury zullen letterlijk moeten kiezen tussen twee kwaden.

Ruth Beeckmans: “Het allerergste fenomeen zijn die misselijkmakende goede doelen liedjes. Die zijn altijd gemaakt door van die mediageile, uitgerangeerde artiesten die op de kap van een beetje ellende nog wat aandacht zoeken… En dat moet stoppen! Daarom heb ik enkele mediageile en uitgerangeerde collega’s opgetrommeld om de boodschap duidelijk te maken.”

Ruth Beeckmans trekt daarom de studio in om een parodie te maken op de gekende liedjes met als titel ‘Stop met Zingen’. Heel wat andere comedians vergezellen haar bij de opnames: Alex Agnew, Philippe Geubels, Guga Baúl, Sven De Ridder, William Boeva, Joost Vandecasteele, Iwein Segers, Thomas Smith, Jan Jaap van der Wal, Rob Vanoudenhoven, Bert Gabriëls en Wim Helsen. In de clip is er ook een rolletje weggelegd voor Jeron Dewulf – die de rechter speelt in Advocaat van de Duivel – en z’n griffier Jenny. Het lied werd vanmorgen voor de eerste keer gedraaid op Qmusic bij Dauwe & Vancoillie.

Wim Helsen heeft het helemaal niet voor romantiek en gooit alles in de strijd om zijn“confrateria” de loef af te steken. De jury beslist uiteindelijk welk kwaad voor eeuwig en altijd moet verdwijnen uit onze samenleving.

ADVOCAAT VAN DE DUIVEL
RUTH BEECKMANS VS. WIM HELSEN
ZONDAG 24 APRIL OM 20.35

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.