Royal Antwerp Fc breidt BOSUIL uit naar capaciteit van 23000 plaatsen

RAFC
©RAFC

In aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en eigenaar Paul Gheysens werd met fierheid de uitbouw van den Bosuil bekendgemaakt. Op onze historische grond waar we verder bouwen naar een totale capaciteit van 23 000 zit- en staanplaatsen zodat we over één gesloten stadion beschikken. “Antwerpen als sportstad, dat was onze grote ambitie. De referentiestad voor de sport in Vlaanderen. Deze uitbreiding is een zegen voor de omgeving en zal de belasting op de buurt verminderen. Het stadsbestuur zal zijn verantwoordelijkheid nemen.”, zei Bart De Wever.

In 2019 zullen we 3 nieuwe volwaardige tribunes bouwen die verbonden worden tot één gesloten “kuip”. Het stadion krijgt één dakstructuur waardoor een samenhangend geheel zorgt dat er minder geluidshinder komt en een nog uniekere sfeer op den Bosuil. Dankzij deze dakconstructie zal de geluidshinder voor alle buurtbewoners tot een minimum herleid worden.

Daarnaast wordt ook, in samenspraak met de ordediensten, onze camera-infrastructuur grondig uitgebreid. Zodra de technologie op punt staat, zullen wij ook gezichtsherkenning toepassen, die volledig beantwoordt aan de wet op de privacy. Hierdoor gaat de veiligheid voor alle supporters en onze buurtbewoners er aanzienlijk op vooruit.

Vandaag komen 70% van onze supporters uit een straal van max 7.5 km rondom den Bosuil. En wij zullen, net zoals AA Gent succesvol doet, inzetten op sensibiliseringscampagnes zodat we nog meer supporters overtuigen om met de fiets of het openbaar vervoer naar den Bosuil te komen.

Met de vernieuwde Bosuil willen we vooral het “ganse gezin” naar het voetbal halen zodat het nog meer een familiegebeuren wordt. Hiervoor wordt speciaal tribune 4 ingericht tot familietribune.

Den Bosuil zal voldoen aan het hedendaagse comfort van moderne voetbalstadions met respect voor de traditie én beleving van onze fans en de club. Den “2” blijft dé sfeertribune zodat onze sfeer en beleving nog unieker wordt dankzij de gesloten dakconstructie.

De nieuwe infrastructuur zal ook een trainingscenter bevatten voor upgrading en revalidatie van spelers, beloften en jeugd. Tribune 4 zal een uiterst moderne accommodatie voorzien en is gericht op onze jeugd. Er wordt ook nog gekeken naar bijkomende oefenvelden voor de beloften en de jeugd. Deze extra behoefte zal verder worden bekeken met de stad om maximaal talentvorming bij de jeugd te ontwikkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.