Rouwregister voor Frank Aendenboom in stadswinkel Antwerpen

©Medialaan

Het Antwerpse stadsbestuur betuigt zijn oprechte deelneming aan de nabestaanden van de overleden Frank Aendenboom (76). Uit respect voor de acteur, vooral bekend van de VTM-serie ‘Lili en Marleen’, wordt vanaf zondagmiddag een rouwregister geopend in de stadswinkel.

Frank Aendenboom werd geboren in Antwerpen op 24 oktober 1941 en overleed gisteren, op 31 maart 2018. Toen hij enkele jaren geleden stopte met acteren, had de acteur er al een lange en rijkgevulde carrière in het theater, op de televisie en in films opzitten. In de jaren 60 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met hem, als‘Johan Claeszoon’ in de legendarische jeugdreeks Johan en de Alverman. Hij acteerde erna onder andere nog in De Bossen Van Vlaanderen en Wittekerke, maar werd vooral bekend dankzij zijn hoofdrol in Lili en Marleen. Daar gaf hij gestalte aan ‘Rik’, de voddenverkoper en eigenaar van het huis met café aan de Koolkaai in Antwerpen. Dat personage werd geïntroduceerd in de eerste aflevering in 1994, en bleef in de reeks tot de allerlaatste aflevering in 2010.

Het rouwregister wordt in de stadswinkel (Grote Markt 11-13, 2000 Antwerpen) gelegd vanaf vandaag, zondag 1 april om 12 uur tot en met vrijdag 6 april, de dag van de begrafenis. De stadswinkel is elke dag open van 10 tot 17 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.