Radio Minerva maakt debuut in theater met ‘Viva Minerva’

Viva Minerva, een komedie op de (radio-)golven van ‘t stad,  is een creatie van het nieuwe productiehuis vzw Het Achterland (een initiatief van Sam Verhoeven, Michael Zanders, Ann De Winne en Frank Aernout). Regisseur Jeroen Maes schreef een komedie gebaseerd op het reilen en zeilen bij de legendarische Antwerpse stadsradio  Radio Minerva. Vanaf 3 juli is Viva Minerva de hele zomer lang te zien in het Fakkelteater te Antwerpen.


VIVA MINERVA – een indrukwekkende cast  in een warmhartige komedie

Viva Minerva is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse fenomeen Radio Minerva! De gezellige radiozender Radio Minerva op het Antwerpse Linkeroever draait de heerlijkste crooners in een opperst gezellige sfeer. Acteurs Carry Goossens, Marilou Mermans, Linda De Ridder, Luc Verhoeven, Erik Goris, Brent Pannier en Jasmine Jaspers kijken er al naar uit om aan de slag te gaan met Viva Minerva. Het Fakkelteater blijft deze zomer dus open want de première van Viva Minerva is op 3 juli in de Rode Zaal en de speelperiode loopt tot en met 14 augustus, telkens van vrijdag tot en met zondag.

VIVA MINERVA – een komedie op de (radio-)golven van ‘t stad.

In deze heerlijke nostalgische komedie dompelen we u onder in de wereld van ‘Radio Minerva’, de grootste vrije radio van ‘t Stad. We maken kennis met de presentatoren en hun entourage. Zo is er de Sinatra-fan ‘Richard Tielemans’ die zijn programma ‘For Ever Green’ wel heel serieus neemt. We maken ook kennis met ‘Eddy de Keyser’, presentator van het verzoekprogramma ‘Bel me, Schrijf me’ (met aan de telefoon zijn bazige vrouw Nicole). Dan hebben we ook nog Mon, de directeur van de radio, die alles in goede banen tracht te leiden, maar hierbij vaak de bal misslaat. Ivette, koffiedame van dienst (en met presentator-ambities), kruidt het geheel met een babbelzieke saus. Deze vrolijke bende krijgt gezelschap van een jonge knappe stagiaire journalistiek. Zij komt een tijdje het reilen en zeilen volgen bij de radio, met als uiteindelijke bedoeling een groot artikel in de Gazet. Ze verovert meteen de harten van de heren en zet Minerva danig op zijn kop. De dames zijn minder enthousiast, zeker als Valerie met het idee komt om ook ‘hippere’ muziek te draaien, zodoende een jonger publiek aan te trekken. Bezwijken de heren of blijven de Evergreens, de oldies en de crooners heer en meester op Radio Minerva?

Frank Boekhoff, de voorzitter van Radio Minerva is enthousiast over dit opvallende initiatief: “Het feit dat er een theatervoorstelling wordt geïnspireerd op onze radiozender en zijn werking, interpreteer ik als een groots compliment. Er is gekozen voor een schitterende cast en alles wordt professioneel en met liefde voor ons vak aangepakt. Als je weet dat er elke dag enkele tientallen mensen in de weer zijn om ervoor te zorgen dat wij prachtige radio kunnen maken, beschouw ik de creatie van Viva Minerva als een dikke pluim voor al die mensen die zich al jarenlang inzetten bij Radio Minerva en ook voor al onze trouwe luisteraars. Wij dragen Viva Minerva dan ook een zeer warm hart toe en werken graag mee.”


PRAKTISCHE INFO – VIVA MINERVA
VIVA MINERVA  is een productie van vzw Het Achterland

www.vivaminerva.be

Van: vzw Het Achterland
Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Carry Goossens – Marilou Mermans – Linda De Ridder – Luc Verhoeven – Erik Goris – Jasmine Jaspers – Brent Pannier

Première op 3 juli in Rode Zaal van het Fakkelteater .
Deze voorstelling speelt van 1 juli tot en met 15 augustus ruim 21 voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkelteater.

TICKETS
Tickets zijn vanaf 19 april te reserveren via www.fakkelteater.be .
De tickets kunnen ook telefonisch besteld worden op 070/246 036.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.