Premièrepubliek laaiend enthousiast over theaterstuk “Assisen”

Uitgezonderd. Theater. ging in Theater Elckerlyc te Antwerpen in première met het beklijvende theaterstuk “ASSISEN”. Een rollercoaster waar we als publiek heen en weer worden geslingerd tussen schuld en onschuld. Een ijzersterke cast, de nodige humor en uiteraard de nodige ernst die er verwacht wordt van de Jury, en ja dat waren wij als publiek. Een must see …

Sfeerbeelden ‘Assisen’ – Première


Hierin volgen we live een assisenzaak op scène , waar het publiek fungeert als jury en uiteindelijk beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Verteller Bert Verbeke loodst hen door de belangrijkste delen van een assisenproces, in deze een webcammoord, via getuigenissen, flash backs en vlijmscherpe pleidooien door Procureur des Konings (Francesca Vanthielen) en de advocaat van de beklaagde (Kürt Rogiers). De intriges die zo aan het licht komen en het vuur waarmee ieder zijn eigen standpunt en overtuiging verdedigt, leidt tot een regelrechte “mind fuck” voor het publiek. Ook deze keer kon je een speld horen vallen in de theaterzaal op het moment van de ontknoping. Het feestelijke glas op de premièrereceptie na de voorstelling hielp alvast om de vele theorieën en de opgekropte spanning bij de juryleden (nl. het publiek) door te spoelen.Het theaterstuk “Assisen” is nog tot en met 11 februari 2018 te zien in Theater Elckerlyc. In de cast schitteren Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas.

REGISSEUR FRANK VAN LAECKE LEVERT EEN BEKLIJVEND THEATERSTUK AF SAMEN MET ZIJN NEGENKOPPIGE STERRENCAST.Telkens opnieuw pakt Uitgezonderd. uit met een verrassende sterrencast. “Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo’n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn”, legt producent James Cooke uit. “Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek.”.

– Jurgen Casteels, klusjesman en beklaagde – Peter Thyssen
– Gilles Colin, advocaat – Kürt Rogiers
– Veerle Durieux, Procureur des Konings – Francesca Vanthielen
– Jef Voorjans, Voorzitter van het Hof – Frans Maas
– Filip Daems, eigenaar van Club Afrodite – Manou Kersting
– Anne Delorge, alias Candy, webcamgirl – Mira Delbaen
– Robert Delorge, Anne’s vader – Carry Goossens
– Betty De Schepper, alias Mira, prostituee – Kadèr Gurbuz
– Verteller – Bert Verbeke

ASSISEN – HET VERHAAL – Van    de    makers    van    ASPE    

Het was een ruchtmakende zaak. Anne Delorge, een zelfbewuste, knappe, zelfverzekerde jonge vrouw combineert onder de schuilnaam “Candy” haar hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Een dubbelleven dat haar bevalt tot ze plots, op een voormiddag, dood voor de webcam wordt aangetroffen. Gewurgd. Vandaag verschijnt Jurgen Casteels voor het hof van Assisen. Het openbaar ministerie is ervan overtuigd de zaak hard te kunnen maken. Eenvoudig? Niet helemaal. In elk geval: de jury wacht een zware taak. En die jury, dames en heren, hooggeëerd publiek, dat bent u.

ASSISEN – PRAKTISCHE INFO

Een productie van Uitgezonderd.
Regie: Frank Van Laecke
Met: Carry Goossens, Francesca Vanthielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Manou Kersting, Bert Verbeke, Peter Thyssen, Mira Delbaen en Frans Maas

LOCATIE

Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85 – Antwerpen

DATA

vrijdag 26/01 om 20u30
zaterdag 27/01 om 20u30
zondag 28/01 om 15u00

zaterdag 03/02 om 15u00
zaterdag 03/02 om 20u30
zondag 04/02 om 15u00

vrijdag 09/02 om 20u30
zaterdag 10/02 om 15u00
zaterdag 10/02 om 20u30
zondag 11/02 om 15u00

TICKETSwww.uitgezonderd.be 

– Categorie VIP : 42 euro exclusief reservatiekosten
– Categorie 1 : 30 euro exclusief reservatiekosten
– Categorie 2 : 26 euro exclusief reservatiekosten
– Categorie 3 : 22 euro exclusief reservatiekosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.