Positieve hiphoppers van Cliché lanceren debuutsingle ‘Goeie gast’

Cliché
©House Of Entertainment

Vlaanderen is met Cliché een nieuw, ambitieus en kleurrijk muzikaal trio rijker. Ondanks dat hun groepsnaam het tegenovergestelde doet vermoeden, zijn de heren allesbehalve alledaags. Cliché wordt gevormd door Soufiane, Nawfel en Issam, 3 geboren en getogen Belgenmet Maghrebijnse roots. Deze ‘goeie gasten’ en creatieve duizendpoten willen met hun muziek zaadjes ‘good vibe’ en positiviteit planten, aan de verbroedering van onze samenleving werken, een glimlach op het gezicht van de mensen toveren, samengevat: van de wereld een iets leukere plaats maken…dus toch cliché??

Hun ambitie is naar eigen zeggen niet de nieuwe “knuffel-allochtonen” van Vlaanderen’ te worden, want ze zijn even Belgisch als stoofvlees met frietjes, maar ze willen wel een positief alternatief zijn voor de ietwat cliché rappers en hiphoppers die negatieve, vaak voor bepaalde doelgroepen ook denigrerende boodschappen en/of een grof taalgebruik hanteren in hun muziek.

Hun debuutsingle ‘Goeie gast’ (met heerlijk geanimeerde clip!) is meteen de perfecte blauwdruk van wat we van Cliché mogen verwachten: catchy, leuke tunes en positieve, Nederlandstalige teksten, die inspelen op de actualiteit en de leefwereld van jongeren.

We stellen de goeie gasten van Cliché ook graag nog even kort aan u voor:
Nawfel Bardad-Daidj (29 jaar – Wilrijk)
Nawfel is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Adil Bakkal in de vrt-soapserie ’Thuis’. Hij speelde ook één van de hoofdrollen in de komediereeks ‘Bergica’ op digitale televisiezender Acht en eerder had hij gastrollen in onder andere ‘Crimi Clowns’ en ‘Zone Stad’. Voor zijn rol in ‘Thuis’ gaf hij 2 jaar Nederlandse les in Franstalige middelbare scholen in Brussel, zelfs in 5 ASO, terwijl hij zelf nooit in 5 ASO heeft gezeten. Toen dacht hij, ALLES KAN!
Issam Dakka (30 jaar – Deurne)
Issam Dakka is sinds zijn 12 jaar bezeten van poëzie en acteert net als Nawfel. Zo was hij onlangs nog te zien in ‘Professor T’. Zijn vader is al 13 jaar verlamd door de spierziekte ALS en Issam staat dag en nacht klaar voor hem. Twee jaar geleden stopte Issam met zijn acteeropleiding op het conservatorium om voor zijn papa te kunnen zorgen. Hoog tijd om Issam te bedanken dacht zijn zus en dus liet ze het VTM-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’ hem onlangs verrassen op de Cosplay Conventie (Issam is zot van strips en superhelden). Bekijk HIER 
Soufiane Amrani (30 jaar – Borgerhout)
Soufiane is geboren en getogen in Antwerpen. Hij is sociaal zeer geëngageerd en ook politiek actief in de koekenstad. Zijn leven veranderde toen hij op 10-jarige leeftijd een keyboard kreeg van een vriend van zijn vader. Hij leerde zichzelf spelen en begon later met computerprogramma’s muziek te maken. Op 18-jarige leeftijd mocht hij zijn eerste platencontract tekenen bij Mostiko Records, het label waar ook Regi bij zat en dat op dat moment ook de gebroeders Thivaios (Dimitri Vegas & Like Mike) onder hun vleugels nam. Hij mocht optreden op Tomorrowland, Laundry Day, de Lotto Arena en Summerfestival. Op productioneel vlak maakte hij tracks voor Kate Ryan, remixen voor Dimitri Vegas & Like MikeLazy Jay, Partysquad en nog vele andere. Na 10 jaar Dj’en was die uitdaging gedoofd en ging hij op zoek naar andere creatieve uitlaatkleppen.
Nawfel en Soufiane kennen mekaar al langer via gemeenschappelijke creatieve vrienden uit Antwerpen. Begin 2018 kwamen Nawfel en Soufiane op het idee om samen muziek te maken. Even later ontmoetten ze Issam op de releaseparty van de film ‘Patser’ in de Carré. Sindsdien zijn de 3 onafscheidelijk en gaan ze vol voor hun muzikale avontuur!

‘Goeie gast’, de debuutsingle van Cliché, kan u HIER beluisteren op Spotify en is HIER verkrijgbaar op iTunes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.