Pieter Embrechts nieuwe presentator voor Night of the Proms

Night of the Proms
©Night Of The Proms

Pieter Embrechts wordt de nieuwe presentator van de komende editie van Night of the Proms. De Antwerpse singer-songwriter waagt zich bij zijn debuut onmiddellijk aan een unieke dubbelrol: die van gastheer én zanger. De Belgische Milow en Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega zijn reeds bekendgemaakt als eerste artiesten voor de editie van dit najaar.

EMBRECHTS IN 2017 VIRTUEEL, DIT JAAR IN LEVENDEN LIJVE OP HET PROMSPODIUM 

De naam Pieter Embrechts komt niet uit de lucht gevallen. Ook in 2015 stond Embrechts al op de shortlist van de producenten van Night of the Proms, maar tot een samenwerking kwam het toen nog niet wegens andere bezigheden. Op de vorige editie kreeg het publiek Embrechts al eens te zien op Night of the Proms: op het LED-scherm boven het podium, bij het duet ‘Envoûte Moi’ met Isabelle A.

“We hebben daar toen erg veel enthousiaste reacties over ontvangen. Ook Pieter, die in het Sportpaleis is komen kijken, was aangenaam verrast door de muzikale variatie van de avond en de vormgeving van de show in zijn geheel. Daarna zijn we in gesprek gebleven over een eventueel presentatorschap en allerhande muzikale ideeën”, aldus Jan Vereecke van Night of the Proms.

“SUZANNE VEGA HEEFT ME OVER DE STREEP GETROKKEN” 

Embrechts was verrast en gecharmeerd door het voorstel om niet enkel te presenteren, maar zelf ook te zingen. Een combinatie die op Night of the Proms in Nederland al langer zeer geslaagd is gebleken. In Nederland werken we al enkele jaren samen met Leona Philippo, die naast presentatrice ook een voortreffelijke zangeres is. Die combinatie wilden we ook in België op het podium brengen.

Dat Pieter een persoonlijke muzikale inbreng zou hebben in de show was voor hem een cruciaal element in de verkennende gesprekken..

“Ik merkte meteen dat de organisatoren fijne mensen zijn die openstaan voor nieuwe ideeën. Het feit dat ze op zoek waren naar iemand die zowel in de muziek thuis is als in het presenteren maakte de vraag voor mij zeker interessant. Ik gaf aan dat het voor mij belangrijk was om op Night of the Proms ook iets te kunnen brengen dat aansluit bij mijn eigen muzikale parcours en dat vonden ze een goed idee. Het idee om een song te kunnen brengen met orkest vind ik prachtig en toen ik hoorde dat Suzanne Vega een van de solisten zou zijn heb ik niet lang getwijfeld en volmondig ja gezegd”, aldus Pieter Embrechts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.