Philip Catherine stelt nieuw album voor in De Roma

Philip Catherine
©De Roma

De Roma is trots om drie van de meest charismatische muzikanten uit de Europese jazzscène samen te verwelkomen op het podium voor een unieke reünie. Op zaterdag 20 april stellen Philip Catherine (gitaar), Emmanuel Bex (hammondorgel) en Aldo Romano (drums) in De Roma hun album La Belle Vie voor. Tickets zijn vanaf nu te koop via www.deroma.be en Fnac. 

Al meer dan 20 jaar spelen Philip Catherine, Emmanuel Bex en Aldo Romano samen in diverse samenstellingen en ensembles. Buiten een korte passage op Bex 3, het Pee Wee-album uit 1998, kwam het er echter nooit van om samen een plaat op te nemen. Met La Belle Vie (release op 1 februari) komt daar eindelijke verandering in. De drie jazzmuzikanten ontmoetten elkaar voor het eerst begin jaren ’90 op de stoep van Sunset, de befaamde jazzclub in Parijs. Logisch dus dat het trio voor deze plaat in zee ging met het label dat groeide uit de club: Sunset Records. Het album is een eerbetoon aan de intense liefde voor de jazzmuziek die Catherine, Bex en Romano met elkaar delen. Aan het spelplezier ook, waarin ze elkaars gelijken vonden.

La Belle Vie brengt de drie muzikanten samen op een hoogtepunt, nadat ze elk een exceptionele individuele carrière uitbouwden. Philip Catherine, Belg en bevoorrechte partner van onder meer Chet Baker en Toots Tielemans. Emmanuel Bex, Fransman en beroemd van zijn samenwerkingen met onder meer Babik Reinhardt en Mônica Passos. En Aldo Romano, Italiaan, meer dan 50 jaar op het podium en wereldwijd gelauwerd voor zijn samenspel met onder meer Joe Lovano, Carla Bley en Steve Lacy.

“We hebben onze tijd genomen, maar de tijd was rijp”, aldus Emmanuel Bex over deze unieke plaat en samenwerking. Met negen betoverende nummers – waarvan zowel Bex, Catherine als Romano er elk drie componeerden – grijpt La Belle Vie terug naar de aloude traditie van de jazz in zijn meest pure vorm: het zuivere samenspel tussen orgel, gitaar en drum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.