Part Of Antwerp: Een beleving voor jong en oud in het oog van het Antwerpse Havenhuis

Part Of Antwerp

Vanaf vrijdag 14 september tot en met zondag 23 september bruist de buurt rond het Antwerpse Havenhuis want dan start de tweede editie van het tiendaags festival Part of Antwerp. Einde augustus starten al enkele streetartists aan hun voorbereidingen. Op 1 september geeft Seppe Nobels het startschot van het drijvend restaurant Waterfront met ROOTZ, een nieuw event waar food wordt gemixt met beats. Wie wil kan zich op 21 september wagen aan een speeddate in het reuzenrad op zoek naar de ideale job. Op 16 september worden de buurtbewoners uitgedaagd voor een speciale drakenbootrace. Kapitein Winokio tekent present voor de familiedag “Part of the Family”. Het volledige programma kan je terugvinden op partofantwerp.be maar hieronder enkele hoogtepunten van dit gevarieerd en boeiend festival.

WATERFRONT : Dineren op een ponton op Kattendijkdok

Op 1 september opent Waterfront, een drijvend restaurant opHet Kattendijkdok, de deuren. Lunch en diner worden geserveerd door de Graanmarkt 13 chef Seppe Nobels. Seppe en zijn keukenbrigade serveren drie weken lang originele ceviches zowel in lunch (39 euro) als diner (65 euro) formule. Loopt het water je nu al in de mond? Reserveer dan snel nog een plaats online. Genieten van cocktails en fingerfood kan op het terras zonder te reserveren. De aftrap van Waterfront wordt gegeven met ROOTZ, een culinair concept waarbij Seppe zijn keuken laat blenden met muziek. Een live-kruisbestuiving tussen food en dj’s en proeven van spraakmakende gerechten begeleid door de sappigste sounds van StefN (Soho), Khalor Audioboulevard en Delafino. Je kan een plek voor ROOTZ @ Waterfront reserveren voor € 68,90 via rootz-event.be.

The Waterfront : vanaf zaterdag 1 september tot en met zondag 23 september.

The Waterfront bevindt zich op een drijvend ponton in het Kattendijkdok met zicht op het Havenhuis, de Londonbrug en de stad.

Info & reservaties – thewaterfront.be

PART OF THE SKY :  Speeddaten in de lucht

Het grootste mobiele reuzenrad van Europa krijgt een plaats aan het Havenhuis en zal meer dan alleen een fenomenaal uitzicht geven op de Antwerpse haven en de stad, maar zal ook het decor vormen voor job-speeddating en aperitief in the sky.  Tijdens de weekends en op woensdagnamiddagen is het rad open voor iedereen. Op donderdag 20 september kan je kennis maken met bedrijven uit de regio en hun werknemers. Een dag later, op 21 september, is het dan het moment om een job te scoren want dan wordt er een job speeddating georganiseerd in het rad. In elke gondel nemen werkgevers en werkzoekende plaats en je hebt een rondje de tijd om elkaar te overtuigen.

Indrukwekkende 3D streetart op ‘t Eilandje

Vanaf einde augustus gaan een tiental nationale en internationale straatartiesten aan de slag met krijt of verf.   Op een parcours langs het Kattendijkdok creëren ze optische illusies met perspectief. Zo zal Julie, oftewel Djoels, uit Deinze haar tattooshop even inruilen voor Antwerpen. Je kan haar aan het werk zien aan Cadx. Vera Bugatti brengt haar Italiaanse krijttechnieken naar Waterfront. WD uit Indonesië, en de Belgische kunstenaars Cee Pil en K.Shit zorgen voor duizelingwekkende pareltjes in de buurt van Waagnatie. De Braziliaan Muretz en Shozy uit Rusland tref je eveneens op het Eilandje. Je kan hen allemaal al in aanloop van Part of Antwerp aan het werk zien want tegen de start van het festival moet alles klaar zijn. Voor kinderen en jongeren wordt er tijdens Part of Antwerp nog een workshop Street Art georganiseerd waarbij de kunstenaars hen de basis van 3D Street Art aanleren.

Buurtrace met een drakenboot

Op zondag 16 september worden de buren van Part of Antwerp uitgedaagd voor een drakenbootrace. Op het Kattendijkdok met animatie op het Zaha Hadidplein strijden buren om de titel van het beste team 2018. Naast dit – ongetwijfeld spannend – spektakel is iedereen ook welkom voor het Part of the Family feest op het Zaha Hadidplein met optredens van oa Kapitein Winokio die zijn tutu uit de kast haalt voor zijn zomerconcert “Danskriebels”.

En er is nog meer…

Tijdens Part of Antwerp komt het Eilandje tien dagen lang tot leven. Van muziek en kunst over theater en muziek, voor jong en oud. Aper’Eau laat je genieten van een afterwork in de schaduw van het Havenhuis op 14 september. Op zaterdag 15 september wordt hetzelfde plein omgetoverd tot een volksfeest met Part(y) of Antwerp. Surf naar partofantwerp.be en ontdek het hele programma van het tiendaagse festival.

Part of Antwerp

2e editie

Van vrijdag 14 tem 23 september 2018

Waterfront : open vanaf 1 september

Van Londenbrug tot Havenhuis in Antwerpen

Alle informatie : partofantwerp.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.