‘OSCAR’ voor goud en 495.000€ in première te Antwerpen

We gingen kijken, we lachten ons een kriek en zagen dat het steengoed was… Dit is waar een Antwerpse theaternamiddag voor staat. Echte komedie op de planken. 10/10 voor een geslaagde cast.

Sfeerbeelden Premièrevoorstelling


Acteurs Jan Van Dyke en Dirk Van Vooren zijn voor het eerst samen te zien op het podium met deze zwierige komedie die ontelbaar keer werd gespeeld door de Franse komiek Louis De Funès.

Komedie-minnend bekend Vlaanderen en de pers wilden vandaag de afspraak in Theater Elckerlyc te Antwerpen niet missen. Dit ter gelegenheid van de feestelijke voorstelling van de legendarische komedie OSCAR, ooit geschreven door Claude Magnier voor Louis De Funès. Producent De Komedie Compagnie rolde de rode loper uit voor alle genodigden die de acteerprestaties van Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren, Wendy Van Wanten, Peter Bulckaen, Britt Van der Borght, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans, Karin Jacobs en Stef Poelmans in de komedie OSCAR, in regie van Dirk Lavrysen, kwamen toejuichen.

AUTEUR CLAUDE MAGNIER SCHREEF EEN SUBLIEME KOMEDIE DIE OOK LOUIS DE FUNES KON BEKOREN.

Om te kunnen trouwen met een rijk en welstellend meisje vraagt Christian Martin (gespeeld door DIRK VAN VOOREN) om opslag bij zijn excentrieke baas, Francis Van den Neste een rijke koekoeksklokkenbouwer (gespeeld door JAN VAN DYKE). Na flink tegensputteren krijgt de jonge boekhouder z’n opslag om daarna te vernemen dat Christian de firma voor 495.000 euro bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht. Vanaf dat moment zit het spel op de wagen: echte en valse juwelenkoffertjes, zwangere dochters, een onverwachte masseur en nog veel meer dat we hier niet gaan verklappen. Kortom een zwierige komedie met veel ingrediënten voor een vrolijk avondje.
De beroemde Franse komiek Louis De Funès werkte ook mee aan de creatie van “Oscar” en speelde meer dan 400 voorstellingen in drie verschillende producties van hetzelfde stuk. De laatste productie was na de lancering van de film in ’67. Daarvan alleen al speelde hij meer dan 200 voorstellingen, grotendeels met acteurs uit de film. Een legendarisch stuk is dus zeker geen overdrijving.


OSCAR – vanaf 22 april 2016 in Theater Elckerlyc.

Een productie van www.dekomediecompagnie.be
Van: Claude Magnier
Met: Jan Van Dyke, Dirk Van Vooren, Wendy Van Wanten, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Karin Jacobs, Leen Dendievel, Fleur Brusselmans en Stef Poelmans.
Regie: Dirk Lavrysen
Dit kan via www.dekomediecompagnie.be of bij Theater Elckerlyc op 070 691 002. Er is ook nog de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei 58/60 te Antwerpen. 
Data:

  • 22, 23, 29 en 30 april, 5, 6, 7, 13 en 14 mei om 20u15
  • 24 april en 1, 8, 15 en 16 mei om 15u15
  • 12 mei om 14 uur
Tarieven inclusief reservatiekosten: vanaf 17 Euro. Er zijn tevens VIP-arrangementen vanaf 38 Euro. Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.