Home NIEUWS FILM / THEATER Oproep!: Pippi Langkous gaat op zoek naar de gekste klas van Vlaanderen.

Oproep!: Pippi Langkous gaat op zoek naar de gekste klas van Vlaanderen.

Het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Iedereen gaat weer naar school, behalve één iemand… Dat ene roodharige knotsgekke meisje dat luistert naar de naam Pippi Langkous blijft koppig in Villa Kakelbont. Helemaal alleen, want net zoals alle andere kinderen gaan haar beste vrienden Tommy en Annika wél naar school. Een reden voor Pippi om haar stoute schoenen aan te trekken en op zoek te gaan naar de leukste klas van Vlaanderen.

PIPPI LANGKOUS OP JOUW SCHOOL? HET KAN!
Verkleed je als een echte Pippi Langkous of richt je klas in als een heuse Villa Kakelbont. Stuur voor 13 oktober een foto naar iedereen@uitgezonderd.be.
Pippi gaat op bezoek in de 5 klassen die de leukste foto insturen. Niet zomaar een bezoekje, want Pippi zal op een wel héél speciale manier toekomen op school. Hoe dat zal gebeuren is nog een verrassing. Wat Pippi wel al verklapt, is dat de gekste klas van Vlaanderen gratis tickets krijgt voor haar show ‘Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie !
Meer informatie over de speeldata- en locaties van “Pippi zet de boel op stelten” via uitgezonderd.be

EEN STRAFFE EN VERRASSENDE CAST VOOR DE ALLERSTERKSTE MUSICAL TOURT DEZE HERFST DOOR VLAANDEREN MET STOPS IN O.A. HASSELT, ANTWERPEN, GENT EN OOSTENDE.

De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit gevestigde musicalwaarden Free SouffriauBert Verbeke, An LauwereinsPeter Thyssen en Goele De Raedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans en Kenny Verelst en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva. Uitgezonderd. brengt de familiemusical ‘Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie in Ethias Theater Hasselt, Theater Elckerlyc Antwerpen, CC Plomblom Ninove, Capitole Gent en Kursaal Oostende.

Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken : oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen.
Ook dit najaar zet Pippi Langkous de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maakte regisseur Tijl Dauwe(bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling!
De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland.
Een aanrader voor al wie fan is van de vrolijke spring-in-het-veld en een fantasierijke verbeelding heeft.

ROLVERDELING “PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN”

Free Souffriau: Pippi – Lieveling
An Lauwereins: oma – mevrouw Anderson – Takatukalander 
Goele De Raedt: mama Annika & Tommy – Takatukalander  
Kenny Verelst: Tommy
Charlotte Peetermans: Annika
Bert Verbeke: Bert, Donder-Karel
Eline De Munck: Schavuit, mevrouw Van Den Berg, Takatukalander 
Peter Thyssen: Efraïm, Agent, Piraat
William Boeva: Blom

PIPPI LANGKOUS IS VOOR DE ENE PURE NOSTALGIE EN VOOR DE ANDERE EEN WARE HELDIN.

“Pippi Langkous is voor de ene pure nostalgie en voor de andere een ware heldin. Dat deze musical nog eens bezet wordt met enkele verrassende namen zoals William Boeva, Eline De Munck en Free Souffriau geeft de mensen een extra reden om te komen zien” , verklaren producenten James Cooke en Bob Jennes van Uitgezonderd.
PIPPI ZET DE BOEL OP STELTEN – PRAKTISCHE INFO TOUR

Tickets
www.uitgezonderd.be

Voorstellingen – HERFSTVAKANTIE 2018

– zondag 21 oktober : voorstelling in Ethias Theater in Hasselt (15u)
– zondag 28 oktober : voorstelling in Capitole Gent (15u)
– donderdag 1 november : voorstellingen in Theater Elckerlyc in Antwerpen (11u + 15u)
– vrijdag 2 november : voorstellingen in Theater Elckerlyc in Antwerpen (11u + 15u)
– zaterdag 3 november : voorstellig in CC Plomblom in Ninove (14u30)
– zondag 4 november : voorstelling in Kursaal Oostende (14u)

Creatives
Regie: Tijl Dauwe
Tekst: Stany Crets
Muziek: Ronny Mosuse

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Exit mobile version