Ook The National en Prophets Of Rage op PKP19!

pukkelpop

Ook vandaag laat de Pukkelpoporganisatie heel even in haar kaarten kijken. Valentijn is nog maar net achter de rug, het was sowieso al harten troef met Tame Impala, Twenty One Pilots, Royal Blood en Billie Eilish; daar komt nu een indrukwekkende lading liefde voor muziek(geschiedenis) bovenop.

THE NATIONAL: TWEE KERSEN OP DE VERJAARDAGSTAART
The National viert in 2019 haar twintigjarig bestaan en deelt tijdens Pukkelpop de cadeaus zélf uit. Ze sluiten de Marquee namelijk niet één maar twee keer af; op vrijdag 16 augustus en op zondag 18 augustus. Het gaat om twee verschillende sets maar de band houdt de fans nog graag even in spanning over de precieze invulling; meer informatie volgt later.

Festivalorganisator Chokri Mahassine over The National:
“We kennen hen al zo lang ondertussen; ze stonden voor de eerste keer op Pukkelpop in 2005, dit wordt hun vijfde én zesde keer. Matt Berninger heeft ons verzekerd dat ze er iets heel speciaals van gaan maken. Geef toe, er is toch niemand die zo schoon over de miserie in de liefde kan zingen terwijl hij tegelijkertijd elegant van een glas rode wijn drinkt? Pure wereldklasse.”

The National pakte de Pukkelpoppers al vier keer eerder in: ze debuteerden in 2005 in de Club, drie jaar later speelden ze in de Marquee, in 2010 en 2014 waren er memorabele shows op de Main Stage. Hun album ‘Sleep Well Beast’ werd vorig jaar nog bekroond met een Grammy in de categorie ‘Best Alternative Album’.

PROPHETS OF RAGE: FORSE FUNK ROCK
Maak op zondag de borst maar nat, want naast het muzikale erfgoed van The National staat nog meer muziekgeschiedenis op de affiche. De levende legendes Tom Morello, Tim Commerford en Brad Wilk van Rage Against The Machine, Chuck D van Public Enemy en B-Real van Cypress Hill tekenen met Prophets Of Rage present voor Pukkelpop. Mét de hits en hun meer recente protestsongs.

Festivalorganisator Chokri Mahassine over Prophets Of Rage:
“Dit wordt een geweldige trip down memory lane voor de Pukkelpoppers van het eerste uur en een indrukwekkende kennismaking voor de nieuwe fans. Ik herinner mij het concert van Rage Against The Machine in 1993 nog als de dag van gisteren. Hun debuutalbum met o.a. ‘Killing In The Name’ en ‘Bullet In The Head’ was nog maar een half jaar uit en het was de eerste keer dat er zoveel volk voor onze Main Stage stond. Tot ver achter de bomenrij was het een grote mensenzee … kippenvel!”

Pukkelpop
©pukkelpop

START TICKETVERKOOP
De ticketverkoop start maandag 25 februari om 13.00u via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be.
De prijs van de tickets blijft hetzelfde als vorig jaar.

Een dagticket kost €100.
In deze prijs zit het openbaar vervoer (NMBS en De Lijn), €5,5 servicekosten, €1,5 mobiliteitsbijdrage en 2 dagen kamperen op Camping Relax (exclusief €10 afvalwaarborg).
Een combiticket kost €205.
In deze prijs zit het openbaar vervoer (NMBS & De Lijn), €5,5 servicekosten, €1,5 mobiliteitsbijdrage en 4 dagen kamperen op Camping Relax (exclusief €10 afvalwaarborg).
Een ticket voor Camping Chill kost €25.
Alle informatie over kamperen tijdens Pukkelpop en de beschikbare campingformules volgen op vrijdag 22 februari 2019.

VOLGENDE WEEK MAANDAG NOG MEER NIEUWE NAMEN
Volgende week maandag 18 februari om 16.00u trekken we de rockregisters van Pukkelpop verder open met een blad vol frisse namen.

Pukkelpop 2019 is van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. Het is de vierendertigste editie en de achtentwintigste keer in Kiewit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.