Ook TellMeMore.media zet zich in voor Robbe De Hert

U kan er niet meer om heen, bekend en minder bekend Vlaanderen zijn Robbe De Hert niet vergeten. Sinds kort hebben 2 studenten een crowdfunding campagne ‘Help Robbe’ opgestart om de 100.000€ te verzamelen voor ‘Hollywood aan de Schelde’ om dit eindelijk af te werken én tegelijkertijd de regisseur een ietwat comfortabele oude dag te bezorgen na bekend werd dat de gezondheid van Robbe en leefomstandigheden niet OK waren.

Ook wij van TELLMEMORE dragen ons steentje bij.

Vanuit TELL ME MORE helpen we ook – Personen die willen doneren zonder Visa/Mastercard kunnen doneren aan TELLMEMORE.media met vermelding GIFT ROBBE DE HERT op BE79 3770 2090 3133 . Elke donatie is welkom en eindigt integraal bij Robbe

Wij van de redactie deden alvast ook een duit in het zakje en hopen van iedere rechtgeaarde Vlaamse filmliefhebber hetzelfde.


Wie Is Robbe

Robbe De Hert is één van de absolute godfathers van de Vlaamse cinema die vooral in de jaren ’80 (en dus lang voor de recente hausse aan succesfilms van eigen bodem, red.) het publiek massaal naar de zalen wist lokken voor -wat toen nog een vies woord was- ‘Vlaamse filmpkes’. Zijn bekendste films zijn zonder meer De Witte Van Sichem, Zware Jongens en Blueberry Hill. In de jaren ’90 maakte hij met Gaston’s War en Lijmen/Het Been nog twee ietwat miskende maar zeer degelijke prenten. Vanaf de eeuwwisseling ging het zowel met de carrière als de gezondheid van ‘de Robbe’ bergaf. Toch stak hij z’n laatste centen in de reeds lang aangekondigde documentaire Hollywood aan de Schelde over de volkscinema vlak na WOII.

Anno 2017 woont hij al enkele jaren in een armzalig OCMW appartment en geraakte hij stilaan door alles en iedereen vergeten.

2 REACTIES

  • Beste,

   Uit respect voor Robbe maken we geen bedrag openbaar, dit is iets wat persoonlijk Robbe aanbelangd.
   Het enige wat we kunnen aanraden is dat zoveel mensen zich engageren tot donatie.
   De donaties gaan integraal naar Robbe.
   Met vriendelijke groet ,
   Tell Me More

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.