Nieuwe release: Yvette Ravell zingt Will Ferdy (bestel je CD hier!)

Yvette Ravell… met een carrière in binnen- en buitenland vast voor velen geen onbekende . GROTE PRIJS WILL FERDY…waar Yvette ooit als 2de eindigde en nadien werkte ze een 2-tal jaren samen met Will Ferdy doorheen Vlaanderen, waaruit een mooie vriendschap ontstond. Werkte met het orkest van Henk Van Montfoord en was 10 jaar lang de vaste zangeres van het orkest van Theo Mertens.

In binnenland won ze destijds heel wat festivals als ‘De Gouden Sirene’, ‘De Baccarabeker’ en ‘De Knokke Cup’ waaruit maandelijkse opnames vloeiden met het BRT-Jazzorkest olv Etienne Verschueren. In de jaren ’70 en ’80 was deze grande dame een graaggeziene gaste op radio en TV. Ze werd destijds ook uitgenodigd door Claude Caravelli (Franse dirigent) om met zijn orkest mee te toeren doorheen Japan en werkte met hem maanden in het casino van Cannes (Frankrijk). Yvette heeft op heel wat festivals gezongen in o.a. Almeria, Boedapest, Zwitserland, Duitsland, Griekenland en heeft ook op heel wat grote cruiseschepen haar opwachting gemaakt. Tussen deze trips door ontmoette Yvette telkens weer haar mentor (zoals zij hem noemt) WILL FERDY…

Voor zijn 89e verjaardag vroeg Will haar om op zijn verjaardagsfeest te komen zingen. Als verrassing zong Yvette daar toen enkele nummers van Will zelf. Hij was daardoor zo ontroerd dat daar toen het idee ontstaan is om deze CD ‘YVETTE RAVELL ZINGT WILL FERDY’ op te nemen, als eerbetoon aan een man met een zeer mooie, lange maar soms ook moeilijke carriére. Nu, 6 maanden later, is de CD een feit. Ze is anders geworden, dat was ook de bedoeling… moderne arrangementen… live-muzikanten… andere tempo’s.

TRACKLISTING 01 De zee 02 Zo af en toe 03 Het schrijverke 04 Een kind 05 Kom dans met mij 06 Het afscheid 07 Het regent in de straten 08 Ik verlang naar jou 09 Ik hou van jou, je ’t aime 10 Jij was er steeds voor mij 11 De straatmus van Parijs 12 Christine 13 Belijdenis 14 Mijn concerto voor jou 15 Ziede gij me gere Bonustracks: 16 Een kind (tweede versie) 17 Mijn concerto voor jou (tweede versie)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.