Nieuwe Release: Sasha & Davy Felicita

Duet met Sasha én papa voor jarige Davy Gilles

Vandaag wordt Romeo Davy Gilles 40 jaar en dat viert hij met een dubbele nieuwe single. Samen met de release van het gelegenheidsduet ‘Samen 100’, een liedje dat Davy opnam met z’n vader Maurice, verschijnt vandaag ook de nieuwe Sasha & Davy single ‘Felicita’.  Voor de fans van Davy is het uitkijken naar zondag 21 februari, wanneer hij in het CC van Harelbeke zijn traditioneel verjaardagsconcert geeft. Naast uiteraard een eigen solo optreden, verschijnen die dag ook Sasha, De Romeo’s en vader Maurice op het podium, waarmee hij ’Samen 100’ gaat zingen.

Voor Davy Gilles wordt het vandaag een dag vol surprises. “Ik heb de regie van mijn 40ste verjaardag toevertrouwd aan mijn vrouwtje Sasha. Geen idee wat ze van plan is. Ik weet dat we vanavond spaghetti eten en dat er taart voorzien is voor mijn verjaardag. Als je 40 wordt, is het een mooi moment om eens te kijken waar je staat in het leven. Toegegeven dat het voor mij niet altijd even makkelijk was, maar toch ben ik op een punt gekomen in mijn leven dat ik rust gevonden heb en dat ik gelukkig ben. Ik heb een prachtige vrouw Sasha, waarmee ik mijn leven en het podium mag delen. Het gaat goed met mijn kinderen, met mijn familie, ik heb leuke vrienden én er zijn De Romeo’s, waarmee ik al dertien jaar lief en leed mag delen. Als je dat allemaal optelt, wat wil je nog meer?”, zegt het jarige feestvarken enthousiast.

Samen 100
De 40ste verjaardag van Davy krijgt dezer dagen nog meer kleur dankzij het duet ’Samen 100’, dat hij opname met z’n vader Maurice. “Mijn vader verzorgt al enkele jaren het geluid bij de optredens van De Romeo’s én van Sasha & Davy. Toen we samen onderweg waren, maakte Sasha de opmerking dat onze papa 60 werd eind december en ik 40 begin februari. “Mannen, jullie worden ’Samen 100’. Misschien moeten jullie samen je verjaardag vieren met een duet?”. Het heeft ons meteen aan het denken gezet. Dankzij een samenwerking met het weekblad Primo TV Gids, heb ik de kans gehad om met mijn vader een reis te maken naar Memphis. Dat was voor ons beiden de eerste keer dat we in de voetsporen zijn gestapt van Elvis Presley. We hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om ook de beelden te maken voor de clip van ’Samen 100’. Ik heb van onze platenfirma ook begrepen dat het één van de eerste keren is, dat een vader en een zoon samen een duet zingen. Mijn vader heeft vroeger vaak op het podium gestaan, samen met zijn broers. Toen één van hen kwam te overlijden, kwam er een einde aan dat verhaal. Ik ben blij dat ik mijn papa de kans heb kunnen geven om nog één keer op het podium in de spotlights te staan.  De tekst van ’Samen 100’, die geschreven werd door mijn neef Cliff Vrancken, is niet alleen toepasbaar op ons, maar universeel. Hij vertelt het verhaal van een vriendschapsband die een vader en een zoon met elkaar kunnen hebben. Bij ons is die band doorheen de jaren gegroeid en hechter geworden. Na ‘Kaarsje in mijn hart’, een liedje van De Romeo’s waar ik ook de muziek voor heb geschreven en Cliff de tekst, word ik opnieuw overdonderd door de positieve reacties van de mensen, die ’Samen 100’ een prachtig, aangrijpend liedje vinden. Zoiets doet deugd.”

Felicita
En de feestvreugde blijft niet bij het duet ’Samen 100’, want ook bij Sasha & Davy wordt de 40ste verjaardag van Davy gevierd met een nieuwe single, ‘Felicita’. “Dit duet is echt op ons lijf geschreven. Al Bano en Romina Power brachten het origineel uit in 1979. In het kader van ons Italiaans album ‘La Vita è Bella’, past ‘Felicita’ uitstekend. Met de lente die om de hoek loert, de dagen die langer worden én Davy z’n verjaardag, is dit een uitstekend moment om dit liedje uit te brengen als nieuwe Sasha & Davy single”, zegt Sasha enthousiast.

De single ‘Samen 100’ van Davy Gilles & Maurice én de nieuwe single ‘Felicita’ van Sasha & Davy, zijn digitaal te koop op iTunes én te beluisteren op Spotify. Beide nummers zijn, net als het Sasha & Davy album ‘La Vita è Bella’, verschenen op het label Vlaamse Sterren.

Op zondag 21 februari viert Davy Gilles z’n 40ste verjaardag in CC Het Spoor in Harelbeke, met gastoptredens van Sasha & Davy, De Romeo’s én met “special guest” papa Maurice. Davy Gilles: “Het wordt de eerst én de laatste keer dat wij ’Samen 100’ live zingen op het podium voor het publiek. Plannen voor een full-cd hebben we niet. Ik blijf mij focussen op het schrijven van liedjes en op mijn activiteiten met Sasha & Davy én met De Romeo’s. Daarmee heb ik mijn handen al meer dan vol.”Wie erbij wil zijn kan op www.sashaendavy.be de allerlaatste tickets bestellen voor dit verjaardagsconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here